După lansarea livrării autonome de alimente în Miami și Fairfax, Virginia, Uber Eats va oferi în curând același serviciu robotizat în Japonia - primul în afara SUA. 

Compania colaborează din nou cu startup-ul Google Cartken, cu ajutorul Mitsubishi Electric, pentru a aduce o flotă de roboți de livrare în anumite zone din Tokyo, începând din martie. CEO-ul Uber Eats Japan, Shintaro Nakagawa, spune că serviciul de livrare autonomă va rezolva problema deficitului de forță de muncă locală, completând în același timp metodele de livrare existente „cu bicicletă, motocicletă ori pe jos”.

Modelul de robot C cu șase roți de la Cartken utilizează șase camere și algoritmi AI avansați pentru conducere autonomă și detectarea obstacolelor, iar modul de control de la distanță este disponibil atunci când este necesar. Sub supravegherea Mitsubishi, robotul a fost modificat pentru a se potrivi nevoilor locale din Japonia. În primul rând, viteza sa este limitată la 5,4 km/h, conform reglementărilor locale, mult mai lentă decât viteza maximă de care este capabil robotul de fapt. Uber Eats adaugă că, de dragul confidențialității, fețele oamenilor sunt mascate automat în imaginile captate de roboți.

Deși acesta este debutul cu livrarea cu roboți a Uber Eats în Japonia, Cartken are deja o prezență acolo datorită Mitsubishi. De la începutul lui 2022, duo-ul a lucrat cu Starbucks, gigantul local de comerț electronic Rakuten și lanțul de supermarketuri Seiyu în unele părți ale Japoniei. În SUA, Cartken are, de asemenea, un parteneriat cu Grubhub pentru a oferi servicii autonome de livrare a alimentelor în campusurile universitare, inclusiv Universitatea de Stat din Ohio și Universitatea din Arizona.

Share articol: