O noua tehnologie are potentialul de a revolutiona modul in care interactionam cu calculatoarele.

Primul iPad creat de Apple a aparut in urma cu 5 ani, schimband modul in care utilizatorii vad computerele - nu a fost prima tableta, nici macar pentru cei de la Apple. Insa a fost prima tableta care a atras atentia unei lumi intregi si s-a vandut in zeci de milioane de unitati.

Cei de la Mashable scriu despre modul in care tabletele se vor schimba, depasind faza touchscreen-urilor. Acestea aduc degetele utilizatorului in contact direct cu obiectele virtuale de pe ecran, fiind pana la urma un mediu 3D prin intermediul unui ecran 2D. Cu alte cuvinte, interfata se bazeaza pe simtul vizual.

De la pixel la fizic

Tabletele touchscreen ne elibereaza de povara de a lucra la un birou, avand mai multa libertate datorita dimensiunilor mici si a greutatii. Dar, pentru ca utilizatorii sa profite de toate simturile lor, noua generatie de display-uri nu va fi 2D si orizontala, ci va avea o suprafata fizica, configurabila. Display-urile isi vor putea modifica forma. Aceste interfate vor schimba suprafata display-ului pentru a reprezenta mai bine continutul de pe ecran pentru a distrubui mai bine informatia prin atingere, nu numai prin vizual.

Dynamic physical geometry - tablete care prezinta dimensiuni 3D reale si nu doar reprezentatii 2D ale acestora - vor schimba fundamental modul in care oamenii trateaza interactiunea cu calculatoarele. Dezvoltatorii vor putea crea aplicatii familiare pentru arhitectura, design sau fotografie generand prin calculator scene 3D in lumea reala.

O asemenea revolutie a display-urilor este mai aproape decat s-ar crede - Phorm al celor de la Tactus Technology ofera deja un mod de a genera butoane care ies din ecran.

Share articol: