Următorul Apple Pencil, care ar putea fi lansat cât de curând alături de noile modele iPad Pro și iPad Air, ar putea fi mai interesant decât ne așteptam. Se pare că acesta ar urma să fie compatibil inclusiv cu noile căști Vision Pro de la Apple, potrivit unei surse care a dorit să rămână anonimă, citată de GSM Arena.

Nu este clar cum ar funcționa pen-ul împreună cu acest gadget, dar cel mai probabil utilizatorii vor putea să deseneze cu el pe un birou sau pe o altă suprafață plană, iar schița ar apărea automat în visionOS pe Vision Pro.

Deocamdată, însă, acestea sunt doar speculații, pentru că sursa citată susține doar că Apple a testat intern un stylus cu suport pentru visionOS și că acesta ar putea fi utilizat cu aplicații de desen pe căștile Vision Pro, cum ar fi Freeform și Pixelmator. Dar nu descrie și cum anume ar urma să funcționeze acestea.

Dacă se întâmplă acest lucru, atunci Vision Pro va avea nevoie de o actualizare de software pentru a adăuga suport pentru noul Apple Pencil, iar Apple ar trebui să pună la dispoziția dezvoltatorilor primul visionOS 1.2 beta încă de săptămâna aceasta, așa că dacă va face acest lucru, atunci cu siguranță pasionații de tehnologie vor investiga cu mare atenție codul pentru a găsi orice referință la noul Apple Pencil. 

Share articol: