Ridesharing-ul este convenabil și pentru că adesea există un vehicul în apropierea oricum, iar Wing de la Alphabet vrea să extindă acest avantaj în domeniul livrării cu drone. 

Compania a inaugurat o platformă numită Wing Delivery Network, care se bazează pe activități foarte automatizate. Dronele se încarcă și livrează în orice locație, iar în cazul în care cererea crește într-o anumită zonă, mai multe drone pot opera în jurul celor mai apropiate arii.

Un sistem AutoLoader le permite magazinelor să fixeze pur și simplu un pachet la o locație de preluare de pe marginea trotuarului și să plece - drona se ocupă de restul. Întreprinderile trebuie să comande drone, dar nu trebuie să gestioneze flota sau să îi facă pe angajați să aștepte sosirea unei aeronave.

Tehnologia este, de asemenea, menită să fie scalabilă, în mod elegant. Este relativ ușor să adăugați noi locații, pe măsură ce crește utilizarea, iar dronele pot fi folosite ca „cercetași” care extind rețeaua. Dronele pot chiar să se asigure că au voie să zboare într-o anumită zonă.

Wing se așteaptă ca „elemente" ale rețelei de livrare să fie implementate în cursul anului viitor, iar demonstrațiile să aibă loc în întreaga lume în 2023. Cu condiția ca totul să decurgă conform planului, marca dorește să gestioneze „milioane" de livrări până la jumătatea anului 2024, la prețuri care depășesc livrările convenționale la sol.

Reglementările privind dronele, însă, nu sunt întotdeauna pregătite să gestioneze livrările autonome, cu atât mai puțin pentru sistemele descentralizate. Dronele Prime Air de la Amazon au făcut puține livrări tocmai din cauza cerințelor de reglementare. De asemenea, nu există nicio garanție că întreprinderile vor fi dispuse să investească în drone și să își adapteze spațiile operațiunile. Cu toate acestea, abordarea Wing este net diferită de cea observată în cazul altor rețele, iar combinația sa de drone ușoare și livrări delicate (dronele grele ale Amazon trebuie să lase pachetele de la 12 metri înălțime) ar putea să o facă mai atractivă atât pentru oficialități, cât și pentru magazine.

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: