Pe vremuri asteptam cu nerabdare ziua in care revistele de benzi desenate apareau la chioscuri. Astazi avem tot ce ne trebuie pe tableta.
Ardeam de nerabdare sa apara la chioscul de ziare de la capatul blocului revistele de benzi desenate pe care le rasfoiam pe nerasuflate, in cateva minute, iar apoi le reluam citindu-le pe indelete, pagina cu pagina. Benzile desenate erau printre putinele cai prin care puteam vedea si altceva decat propaganda comunista, erau o evadare.
Rahan, catelul Pif, Cutezatorii, Carusel si Luceafarul copiilor au marcat copilaria generatiilor de astazi, insa benzile desenate nu provin din perioada comunista. Prima revista de acest tip de la noi, Amicul Copiilor, s-a tiparit in 1891, inspirata dupa una din Austria. 5 ani mai tarziu, in Revista Copiilor, apareau si primele benzi desenate 100% romanesti.
Printre BD-urile care au facut istorie in Romania e Haplea, in 1927, apoi Soldatul Neata, in perioada interbelica, si Minitehnicus, in vremea lui Ceausescu. Multe dintre revistele de benzi desenate de la noi erau traduse dupa cele din Occident.
Tin minte ca inainte de Revolutie, zvonul era ca marelui conducator nu-i placeau BD-urile, poate si pentru ca la inceputul anilor 1980 revista Pif, desi sponsorizata de Partidul Comunist Francez, ajunsese sa fie interzisa in Romania.
Dupa schimbarea regimului, benzile desenate au explodat. In primii ani de la Revolutie s-au publicat multe, insa n-au avut o viata prea lunga. Cel mai mult a rezistat Carusel, doi ani de zile, pana cand editorul sau, Sandu Florea, a plecat la americani unde lucreaza si acum pentru Marvel si DC Comics, cele mai mari din lume.
Astazi, insa, revistele de benzi besenate par sa prinda din nou curaj. Aventurile lui Harap-Alb si ale dacilor incep sa fie gustate iar de romani, si placerea de a rasfoi o revista de BD-uri s-a transformat in cea de a plimba degetul pe ecranul unei tablete. Benzile desenate se adapteaza si isi cauta clientii si altundeva decat la chioscul de la capatul blocului.
Tabletele, gadgeturi perfecte pentru consumat continut de acest tip, iti ofera o experienta completa. iPad mini este subtire cat un creior, si vine cu un ecran IPS de 7,9 inch la rezolutia 1024x768p. Ea cantareste doar 312 grame, asa ca poti sa o iei cu tine in bagaj oriunde ai merge, fara sa te incomodeze.
Gadgetul are un ecran superb, care iti va afisa orice imagini in culori vii si naturale. Orice ai face, tableta se misca repede, textul este afisat cu claritate, iar experienta de utilizare este perfecta indiferent daca te uiti la poze, la filme, te joci sau navighezi pe Internet.
iPad mini iti ofera pana la 10 ore de autonomie a bateriei. Ea are conexiuni Wi-Fi de pana la de doua ori mai rapida decat orice model anterior de iPad.
Aplicatiile create pentru iPad functioneaza si cu iPad mini. Asftel, puteti gasi in App Store aplicatii grozave pentru practic orice activitate v-ati putea imagina.
Poti gasi tableta iPad mini in oferta eMAG. Pe site-ul magazinului online se regasesc si specificatiile tehnice complete.