Citeste comunicatul companiei.

TP-LINK a anuntat lansarea routerului Wi-Fi Talon AD7200, primul router multi-band din lume bazat pe 802.11ad—cea mai puternica tehnologie wireless disponibila la ora actuala. TP-LINK Talon AD7200 este ultra-rapid, asigurand viteze de pana la 4,6Gbps in banda de frecventa de 60Ghz si va fi disponibil pe piata in prima jumatate a acestui an.

Odata cu numarul tot mai mare de dispozitive inteligente, consumatorii au nevoie de banda pentru a sustine multiple conexiuni. Bazandu-se pe tehnologia wireless 802.11ad furnizata de Qualcomm Atheros, routerul multi-band TP-LINK Talon AD7200 foloseste o noua frecventa, cea de 60Ghz, dar si benzile de 2.4GHz si 5GHz, oferind viteze wireless fara precedent de pana la 7Gbps.  Prin combinarea cu solutia MU-MIMO 802.11ac, routerul adauga si un plus de acoperire.

Folosind routerul  TP-LINK Talon AD7200, utilizatorii pot descarca clipuri video 4K in doar cateva minute sau pot transfera o suta de poze pe orice dispozitiv de stocare in aproximativ 4 secunde, fara a-si face griji in privinta interferentelor.  

“Qualcomm investeste constant in tehnologii inovatoare pentru a raspunde prompt cerintelor clientilor si a preveni retelele supra-incarcate. Suntem in prima linie pentru dezvoltarea celui de-al doilea val al tehnologiei MU-MIMO pentru cresterea eficientei de utilizare a benzilor de 2.4/5 GHz, iar acum aducem tehnologia 802.11ad pe piata intr-o forma comerciala. Toate aceste tehnologii sunt concepute pentru a imbunatati conexiunea si experienta utilizatorilor”, a declarat Rahul Patel, vicepresedinte senior si manager general al diviziei de conectivitate in cadrul Qualcomm Technologies, Inc.

“TP-LINK se concentreaza in continuarea pe furnizarea de viteze superioare, de solutii de incredere capabile sa sustina retele de capacitate tot mai mare. Noul nostru router Wi-Fi multi-band AD7200 va aduce viteze Wi-Fi mai mari ca niciodata in orice locuinta”, a declarat Lewis Wu, vicepresedinte executiv al TP-LINK SUA. 

Routerul Wi-Fi multi-band TP-LINK Talon AD7200 incorporeaza tehnologia MU-MIMO 11ac oferind o performanta de 2,5 ori mai buna decat tehnologia 11ac, asigurand in acelasi timp suport pentru conexiuni multiple pentru gaming si streaming. Totodata, routerul dispune de opt antene cu amplificatoare de mare putere pentru extinderea semnalului wireless, mentinand conectate permanent toate dispozitivele. Tehnologia beamforming dinamica maximizeaza performanta dispozitivelor furnizand semnal puternic catre acele dispozitive care au nevoie. In plus,  puternicul procesor dual-core de 1,4GHz asigura conectivitate de mare viteza si semnal extins.

Router-ul este, de asemenea, compatibil, cu protocoale mai vechi cum ar fi 802.11 a / b / g / n.


Caracteristici cheie:

 • Tehnologia routerului AD7200 multi-band furnizeaza viteze Wi-Fi de pana la 7200Mbps in benzile de 2.4GHz (800Mbps), 5GHz (1733Mbps) si 60GHZ (4600Mbps) 
 • Banda de 60GHz le permite utilizatorilor sa faca stream 4K si sa partajeze rapid fisiere si poze fara nicio interferenta 
 • Tehnologia MU-MIMO permite conectarea la Wi-Fi pentru orice dispozitiv oferind suport multi-user
 • Procesorul dual-core de 1.4GHz permite conexiuni de mare viteza fara intreruperi
 • 8 antene cu amplificatoare de mare putere alimenteaza semnalul Wi-Fi
 • 4 porturi Gigabit pentru conexiuni de viteza mare pe fir
 • Doua porturi USB 3.0 pentru partajarea de poze, muzica si clipuri video in retea.
 • Tehnologia beamforming pentru a trimite semnal Wi-Fi direct catre dispozitive 
 • Functie de control parental pentru a limita timpul petrecut online si continutul, ce poate fi accesat de catre copii  
 • Reteaua guest le ofera vizitatorilor acces Wi-Fi separat 
 • Optiuni avansate de criptare pentru protejarea datelor 
 • Aplicatia TP-LINK Tether permite verificarea statusului retelei si modificarea setarilor de pe orice dispozitiv mobil cu Android sau iOS.
 • Suporta 802.11ad si e compatibil cu protocoale mai vechi precum 802.11a/b/g/n/ac
Share articol: