Noile procesoare ofera o performanta cu 40% mai mare fata de generatia anterioara, anunta compania.

Intel a prezentat in Romania procesoarele noi din gama Xeon E7 v3, care le promit o viteza mai mare de reactie companiilor care opereaza cu cantitati mari de date. Un astfel de exemplu este un sistem antiseismic care colecteaza in permanenta date de la senzori montati in diferite arii geografice, si care e necesar sa proceseze rapid informatia pentru a da alerta.

Noile Intel Xeon E7 v3 ofera o performanta cu 40% mai mare fata de generatia anterioara si cu pana la 70% mai multe sesiuni de analiza pe ora, sustine compania. Ele au pana la 18 nuclee, cu 20% mai multe fata de generatia anterioara, si au pana la 45MB memorie cache LLC (Last Level Cache).

Procesoarele din aceasta gama pot avea configuratii de pana la 32 de socketuri cu suport pentru cea mai mare memorie per socket din industrie4 (sistemele de 8 socketuri pot suporta pana la 12 terabiti de memorie DDR3 sau DDR4).  

De asemenea, sunt dotate cu noi functii de securitate si capacitati de fiabilitate, inclusiv performanta criptografica cu ajutorul noilor instructiuni Intel Advanced Encryption Standard  (Intel AES-NI), precum imbunatatiri la nivel micro-arhitectural. 

Tehnologia Intel Run Sure, un set unic de capabilitati de fiabilitate, disponibilitate si servisabilitate (RAS) pentru gama de procesoare Intel Xeon E75, a fost imbunatatita pentru a asigura si mai mult disponbilitatea solutiilor “five nines” (care raman operationale 99,999% din timp) pentru aplicatiile de tip mission-critical. 

Share articol: