Edison, un calculator cat un card de memorie SD este destinat in special gadgeturilor care pot fi purtate.

Un mic dispozitiv purtabil, de pilda sub forma unei bratari, cu care poti controla toate obiectele din casa conectate la Internet a fost marele castigator al hackathonului de programare Break and Make, organizat de Intel la TechHub Bucuresti, in weekend.

La eveniment, tinerii au fost invitati sa creeze dispozitive inovatoare cu ajutorul minicalculatorului Edison si sa testeze capacitatile lui. Break and Make Workshops and Hackathon a fost organizat impreuna cu hub:raum, DeviceHub.net si Wyliodrin.

Tinerii participanti s-au concentrat nu atat pe design, cat pe partea tehnica a proiectelor lor si pe intelegerea felului in care pot lucra cu aceasta tehnologie avansata. Echipa castigatoare si-a imaginat un dispozitiv purtabil care sa permita manevrarea tuturor gagdeturilor din vecinatate.

Pe locul doi s-a aflat un sistem de monitorizare a gradului de satisfactie al oamenilor de la o petrecere, tinand cont de cateva elemente de pe un profil construit. Iar pentru pozitia a treia, juriul a desemnat o aplicatie de monitorizare a copiilor in magazine, pentru a nu-i pierde. Castigatorii au plecat acasa cu placi Edison si Galileo.

Participantii, majoritatea studenti, au folosit limbaje de programare precum Python, Java Script si C++. Cel mai tanar este Teodor Szente, de 17 ani, care a fost nu participat la eveniment, ci organizator, avand deja mai multi ani de experienta in domeniul Internet of Things.

In cadrul hackathonului, tinerii au asistat si la workshopuri care sa ii ajute sa inteleaga mai bine cum functioneaza minicalculatorul Edison si ce se poate face cu el. Gata sa ii ajute a fost si Mircea Bardac, specialist Internet of Things, care conduce in tara noastra, la Intel, o echipa de programatori care se ocupa de optimizari pe Internet of Things, pentru ca Edison sa fie cat mai usor de folosit.

Chiar daca este mic, Edison vine cu specificatii generoase precum:

  • CPU: Intel Atom dual core, 500 MHz (tehnologie 22 nm)
  • Microcontroler Intel Quark la 100 MHz (inactiv în versiunea curenta, va fi activat cu un software viitor)
  • 1 GB RAM
  • 4 GB memorie flash (de tip eMMC)
  • WiFi (a/b/g/n) + Bluetooth 4.0 + antena built-in
  • Conector cu 70 de pini pentru interfata cu dispozitive de intrare/iesire, placute de development (precum cea compatibila cu Adruino) etc.

Mai multe despre Edison, pe site-ul Intel.

Share articol: