Intel a prezentat oficial noua sa generatie de procesoare, care acopera toata plaja, de la Celeron la Intel Core i7.

Intel Broadwell este numele noii generatii de procesoare a companiei, primele cu o arhitectura pe 14nm, fata de Haswell, care sunt pe 22nm. Marele anunt a fost facut la targul de tehnologie CES 2015, care are loc in aceasta perioada in Las Vegas.

Inovatiile celor de la Intel le-au permis sa faca cipuri cu 37% mai mici, dar care contin cu 35% mai multe tranzistoare, care asigura performanta ridicata.

Cei de la Intel spun ca performantele GPU-urilor au crescut cu 24%. De asemenea, durata de viata a baterie s-a imbunatatit si le permite gadgeturilor noastra sa stea departe de priza cam cu o ora si jumatate mai mult decat generatia precedenta de la Intel, scrie gsmarena.

Procesoarele folosesc GPU-uri de la Intel: HD GRaphics 5500 si 600, si Iris 6100. Ele suporta decodare de video la rezolutia 4K cu noul codec h.265, si streaming video 4K cu ajutorul tehnologiei WiDi. De asemenea, noile procesoare Intel suporta DirectX 12 si OpenGL 4.3, dar si OpenCL 2.0.

La acelasi eveniment, Intel a prezentat si Cherry Trail, un SoC pentru tablete construit de asemenea pe 14nm. El vine cu procesor pe 64 de biti, cu GPU Intel Generation 8-LP si LTE Cat. 6.

Share articol: