Intel a vorbit despre viitorul computingului si a prezentat produse si platforme care ne vor duce acolo, in cadrul targului de la Taipei

Intel Corporation a anuntat astazi mai multe produse si solutii pentru a oferi noi experiente utilizatorilor si suport pentru extinderea ecosistemului de computing in alte domenii. In timpul discursului sau de la Computex 2015, Kirk Skaugen, Senior Vicepresedinte si General Manager Client Computing Group, Intel, a incurajat ecosistemul din Taiwan sa coopereze pentru a contura viitorul computingului.

“Legea lui Moore a adus inovatii incredibile in ultimii 50 de ani si datorita acestui enunt in viitor aproape orice va avea capabilitati de computing si se va conecta”, a declarat Skaugen. “Colaborarea noastra de peste 30 de ani cu Taiwan a oferit inovatii istorice lumii, de la computing personal la cloud si centre de date. Urmatorii 30 de ani vor vedea si mai multa inovatie in conditiile in care oferim noi experiente de computing si aducem impreuna inteligenta si conectivitate catre Internet of Things”, a adaugat reprezentantul Intel.  


Internet of Things:

Intel a anuntat extinderea gamei de produse Intel IoT Gateways. Cele mai recente design-uri de referinta pentru gateway ofera solutii variate printre care gateways-uri bazate pe procesoare Intel Core si Platforma Wind River Intelligent Device XT 3 cu optiuni flexibile de ambalare pentru aplicatii care necesita un cost redus.  

De asemenea, Intel a extins optiunile de sisteme de operare pentru designul de referinta Intel IoT Gateway cu disponibilitatea Ubuntu Snappy Core de la Canonical. Acesta se adauga actualei disponibilitati a Microsoft si Wind River.

Special pentru solutiile de Internet of Things (IoT), pentru retail si domeniul medical, Intel a anuntat noi procesoare Intel Pentium, Intel Celeron si Intel Atom. Cu performante grafice uluitoare, cu consum redus de energie, noile procesoare sunt fabricate pentru IoT si ofera disponibilitate sapte ani.


Inovatiile Intel:

Aplicatia Intel Unite a fost lansata ca o solutie noua de business eficienta din punct de vedere al costurilor pentru o colaborare usoara si intuitiva, precum si pentru productivitate. Cu ajutorul unor mini-PC-uri selectate, bazate pe procesoarele Intel Core vPro, pe care ruleaza aplicatia Intel Unite, actualele sali de conferinta sunt modernizate si transformate in spatii inteligente cu securitate crescuta. 

Cea mai mare inovatie de cand a fost lansata, Thunderbolt 3 ofera un port care se conecteaza la alte dispozitive Thunderbolt, la orice display si dispozitive USB. Pentru prima data, un singur cablu ofera o latime de banda de patru ori mai mare pentru date si de doua ori mai mare pentru video, fata de orice alt cablu, oferind in acelasi timp putere de alimentare. Nu are rivali pentru aplicatii noi, precum video 4K, dock-uri cu un singur cablu pentru incarcare, grafica externa si placa de retea 10 GbE integrata. Primele produse sunt asteptate sa fie disponibile la finalul acestui an, celelalte urmand sa apara in 2016.  

Cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel Core include primul procesor desktop cu solutia grafica Iris Pro integrata pentru prima data pe interfata land grid array (LGA), cel mai puternic procesor grafic al companiei. Cu un TDP de 65 de wati, procesorul aduce o performanta maxima pentru o gama variata de produse, de la mini PC-uri la sisteme All-in-One, oferind in acelasi timp o performanta grafica 3D de doua ori mai mare, o conversie video de 35% mai mare si o performanta de computing cu 20% mai mare fata de generatiile anterioare. 

Intel a lansat si cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel Core pentru sisteme mobile si IoT cu Intel Iris Pro integrata. Optimizate pentru gameri si creatorii de continut, cele mai rapide procesoare mobile ale Intel au integrate solutia grafica Intel Iris Pro 6200 si ofera o performanta de computing de doua ori mai mare fata de actualele generatii. Aceste procesoare sunt ideale pentru aplicatiile industriale, medicale si IoT cu functii pentru aplicatii complexe precum designuri IoT, suport pentru memorie ECC, tehnologie Intel vPro si sapte ani disponibilitate.

Share articol: