Tehnologia G-SYNC face ca rata de refresh a ecranului sa fie sincronizata cu rata de refresh a placii grafice NVIDIA GeForce GTX, astfel ca se elimina imaginile sacadate, dar si erorile de intercalare a cadrelor.

ASUS a adus in tara noastra un monitor de 27" pentru gamerii profesionisti, Swift PG278Q. Produsul vine cu rezolutie de 2560x12440 pixeli, rata de refresh de 114Hz si timp de raspuns de 1ms, insa marele lui plus este faptul ca e primul monitor din lume la aceasta rezolutie care foloseste tehnologia G-SYNC de la NVIDIA.

Pe scurt, G-SYNC face ca monitorul sa aiba o rata de refresh variabila, dar sincronizata cu placa grafice NVIDIA GeForce GTX. Cadrele nu se afiseaza pe ecran la un interval constant de timp, ci imediat dupa ce ele sunt pregatite de placa grafica. 

G-SYNC elimina imaginile sacadate, dar si cadrele in cladirile par "taiate", ca in acest exemplu via engadget:

G-SYNC face acest monitor perfect pentru jocurile alerte, astfel ca este o alegere buna pentru gamerii inraiti, care vor un avantaj in fata adversarilor. 

Noul monitor ASUS ROG Swift PG278Q are o densitate de 109 ppi. El ofera imagini de patru ori mai clare decat cele la ezolutia 720p si vine cu 77% mai multi pixeli comparativ cu un display 1080p de aceeasi diagonala. Utilizatorii au optiunea de a selecta rata de refresh preferata cu ajutorul tastei Turbo, printr-un singur click, selectand 60Hz, 120Hz sau 144Hz.

Monitorul are si functiile GamePlus, exclusive ASUS, ce ofera o tinta afisata pe ecran si un cronometru. Tinta este disponibil in patru variante, pentru a se potrivi mai bine mediului oferit de joc, in timp ce temporizatorul ofera un instrument pentru urmarirea timpilor de constructie si dezvoltare. Un joystick intuitiv, cu navigare pe 5 directii, furnizeaza un acces rapid la setarile afisate pe ecran, permitand utilizatorilor sa modifice parametrii display-ului cat mai usor posibil.

Cei de la ASUS s-au gandit la gamerii care joca ore la rand si au prevazut monitorul cu o grila de ventilatie ce ajuta la eliminarea caldurii.

ASUS ROG Swift PG278Q are un conector DisplayPort 1.2, avand rezolutie nativa WQHD, si doua porturi USB 3.0 pentru o conexiune mai convenabila. 

Important este si standul ergonomic cu inclinare, rotire, pivotare si ajustare pe inaltime ii permite utilizatorului sa obtina pozitia ideala pentru sesiunile lungi de gaming. Suportul pentru managementul cablurilor, aflat in spatele monitorului, permite pastrarea firelelor ordonate, fara aglomerari suparatoare. 

In Romania, noul monitor de la ASUS se va vinde la pretul de 4000 RON.

Share articol: