Targul de tehnologie IFA Berlin are loc in perioada 5-10 septembrie.

Prezentat in premiera la IFA 2014, cel mai nou monitor Philips SoftBlue reduce oboseala ochilor, eliminand emisiile nocive ale tehnologiei blue-light si ajutand la diminuarea impactului negativ asupra ochilor. Spre deosebire de abordarile bazate pe software, display-ul SoftBlue utilizeaza o noua tehnologie ce schimba natura blue-chip-ului in LED. Acest lucru nu afecteaza fidelitatea culorilor sau a luminozitatii, utilizatorii putandu-se bucura de o calitate superioara a imaginii, fara efectul daunator al expunerii prelungite la tehnologia blue-light.

O alta inovatie ce are ca scop crearea unei experiente de vizualizare mai clare, fara a obosi ochii, este monitorul 4K Ultra High Definition. Acesta beneficiaza de un numar de patru ori mai mare de pixeli per inch fata de un ecran Full HD si afiseaza o imagine de patru ori mai clara. Vor fi lansate in cadrul IFA doua noi modele de 32 si 40 de inch 4K UHD, alaturi de versiunea de 28 de inchi. Versiunile mai mari ofera mai mult spatiu pe ecran si o claritate deosebita in timpul jocurilor, al vizionarii de filme, dar si in timpul folosirii aplicatiilor de tip office.

Ducand gaming-ul la un nou nivel pentru jucatorii profesionisti, MMD dezvaluie monitorul de gaming de 144 Hz 272G5DYEB cu tehnologia NVIDIA G-SYNC. Lasand Unitatea de Procesare Grafica (GPU-ul) sa controleze rata de refresh, modelul de 27 de inchi ofera imagini clare, ce includ o traiectorie completa a obiectelor in miscare – inclusiv imaginile decisive, care pe alte  ecrane cu o rata de refresh standard, sunt eliminate. La rezolutia de 144 Hz, imaginea afisata pe ecran se updateaza cu o viteza de pana la doua ori mai mare decat in cazul unui monitor standard, oferind jucatorilor viteza de raspuns necesara pentru a tinti obiectele mult mai precis si a duce jocul la un nou nivel.

Conceput cu o grafica profesionala, noul monitor de 27 de inchi Philips 272P4A cu tehnologie Adobe RGB va fi lansat in cadrul IFA. Cu rezolutie Quad HD (QHD) de 2560 x 1440 de pixeli, display-ul afiseaza in claritate maxima chiar si cele mai mici detalii, o caracteristica vitala in cazul aplicatiilor pentru care acest aspect este extrem de important. Echipat cu Adobe RGB, monitorul poate reda mult mai multe culori decat un monitor obisnuit. Utilizatorii se pot bucura de consistenta culorilor pe orice dispozitiv – de exemplu, imaginile incarcate de pe camera digitala au exact aceleasi culori atunci cand sunt redate pe ecranul monitorului. Acest lucru vine in ajutorul fotografilor, al designerilor grafici sau al editorilor video, economisind timp pretios.

Performanta si tehnologia excelenta nu inseamna compromisuri atunci cand vine vorba de aspect – fapt demonstrat de modelul 275C5 de 27 de inchi. In afara de designul deosebit, Moda 2, noul monitor este dotat cu tehnologiile Miracast si Bluetooth, ce contribuie la un spatiu de lucru mai ordonat, fara aglomerari de cabluri. Dispunand de doua boxe de 7W, modelul 275C5 poate functiona ca un sistem audio de sine statator.

Totodata, in centrul atentiei sunt monitoarele cu touch screen Smart All-in-one – sisteme multimedia de sine statatoare, ce aduc lumea Android pe ecrane mai mari – si noul model Panoramic Ultra Wide Screen 21:9, cu o rezolutie de 3440 x 1440, dedicat activitatilor mai complexe.

Share articol: