Noua tehnologie a celor de la Samsung va face ca jocurile 3D si filmele 4K sa se vada cursiv si sa ne ofere o imagine ca lacrima.

Jocurile cu grafica sofisticata si filmele la rezolutie tot mai mare au nevoie multi cai putere in spate, iar cei de la Samsung ar fi gasit solutia. Compania din Coreea de Sud a anuntat va a inceput sa produca in masa memorii video GDDR5 de 8Gb, adica 1 GB, pe o arhitectura pe 20 de nanometri. 

Compania sustine ca noua tehnologie este mult imbunatatita fata de GDDR5 DRAM de 4Gb, care are o viteza de citire de 7Gb pe secunda pe pin, scrie zdnet.com.

Noul DRAM al companieia primit o viteza superioada, de 8Gb pe secunda pe pin. Practic, este de 4 ori mai rapid decat DDR3 RAM, folosit la scara larga in laptopurile existente in piata.

Doua cipuri ale noilor memorii de la Samsung pot procesa pana la 64GB de imagini grafice pe secunda, ceea ce este echivalent cu 12 DVD-uri la rezolutie full HD pe secunda, a anuntat compania.

Compania si-a propus sa extinda productia memoriilor DRAM pe 20 de nanometri pentru a-si securiza pozitia pe aceasta piata.

Share articol: