Cele doua dispozitive sunt destinate atat utilizarii acasa, cat si utilizarii la birou

TP-LINK lanseaza, la Mobile World Congress 2015, Touch P5, primul router echipat cu ecran tactil de 4,3 inci, care usureaza procesul de configurare si folosirea dispozitivului, dar si Archer MR200, primul router din gama 4G LTE, proiectat sa ofere solutii de conectare multiple pentru exploatarea retelelor wireless de acasa si de la birou. 

 

Touch P5

Touch P5 (foto sus) se poate lauda pe langa ecranul tactil si cu o serie de specificatii tehnice impresionante. Viteze de pana la 1300 Mbps in bande de 5 Ghz, 600 Mbps in banda de 2,4 Ghz, porturi USB 2.0 si 3.0, respectiv trei antene dual band pentru o acoperire extinsa.  

Ecranul tactil capacitativ de 4,3 inci reprezinta o inovatie a felului in care utilizatorii interactioneaza cu echipamentele de retelistica, permitand un control mai intuitiv al router-ului si oferind informatii in timp real despre starea retelei. Inginerii TP-LINK au optat sa foloseasca sticla securizata pentru a asigura rezistenta si durabilitatea produsului. In premiera in categoria routerelor cu ecran tactil, ecranul TP-LINK Touch P5 se bazeaza pe un chipset STMicroelectronics, independent de procesorul principal. Rezultatul este o interfata care raspunde rapid la comenzi, fara sa fie afectate vitezele de transfer sau restul functiilor. 

Una dintre caracteristicile unice ale Touch P5 este interfata usor de folosit. Utilizatorii care sunt obisnuiti cu interfetele dispozitivelor mobile se vor familiariza instantaneu cu sistemul de control tactil bazat pe comenzi intuitive larg raspandite  (de tipul „tap and slide”).  Interfata a fost conceputa ca sa usureze adaptarea utilizatorilor, oferind acces la functii precum configurarea retelei wireless, configurarea serverelor de printare si de partajare a fisierelor, setarea serverelor media sau WPS Matching. 

Noul router dual band Touch P5 ofera viteze de transfer combinate de pana la 1900 Mbps, bazandu-se pe avansatul procesor Broadcom de 1GHz. Raza de acoperire generoasa este asigurata de cele trei antene Dual band omnidirectionale. Routerul este echipat de asemenea cu cele mai rapide porturi Gigabit WAN si LAN.

 

Archer MR200 

Router-ul dual band Archer MR200 ofera o acoperire wireless stabila si viteze de pana la 300Mbps in banda de 2.4GHz si de pana la 433Mbps in banda de 5GHz. Noutatea adusa de acest produs consta in suportul  pentru conexiunile 4G FDD si TDD LTE, existand astfel posibilitatea partajarii unei conexiuni Mobile Broadband WAN. 

Tehnologia 4G LTE este cunoscuta in intreaga lume pentru flexibilitatea sa,  prin intermediul popularelor dispozitive cunoscute sub denumirea de „hotspot” mobil, precum TP-LINK  M7350. Routerul Archer MR200 exploateaza la maximum posibilitatile oferite de 4G, asigurand o conexiune Mobile Broadband oricand si oriunde. Combinarea suportului 4G cu cele 4 porturi LAN integrate si cu port-ul WAN destinat conexiunilor de tip ADSL sau prin cablu, a rezultat intr-un router care ofera pe langa viteze crescute, stabilitate imbunatatita si o flexibilitate caracterisitica retelelor mobile. 

Archer MR200 suporta atat tehnologia 4G LTE Mobile Broadband, cat si traditionalele conexiuni de tip Broadband DSL/prin cablu, fapt ce permite conectarea la Internet si in zonele cu acoperire 4G Mobile Broadband, dar fara legatura directa prin DSL sau cablu. Noul router dispune astfel de o conexiune de rezerva,  asigurand conexiunea permanenta la Internet. 

Conexiunea prin  4G LTE, oferita de Archer MR200, suporta viteze de descarcare de pana la 150Mbps (valoare influentata de viteza retelei 4G folosite). Avantajele acestei tehnologii devin evidente daca comparam viteza de pana la 150 Mbps cu vitezele de 24Mbps si 100Mbps, asigurate de banda standard ADSL, respectiv VDSL. Cu toate ca viteza in sine depinde de anumiti factori, cum ar fi mediul inconjurator, distanta de la statia de baza, numarul de utilizatori conectati concomitent, noul router permite desfasurarea simultana a mai multor activitati precum gamingul online, ascultarea de muzica sau streamingul video, fara sa existe incetiniri sau blocaje. 

Punerea in functiune a noului Archer MR 200 presupune parcurgerea a trei pasi simpli: conectarea la priza, conectarea la Internet si instalarea cardului SIM 4G.  

Share articol: