Intel a creat un nou tip de memorie pentru computere, de 1.000 de ori mai rapida decat un hard drive.

Noul design se numeste 3D XPoint si combina functiile a doua tipuri diferite de memorie, pentru a realiza o banca de date care este de 1.000 de ori mai rapida ca orice hard drive.

Reprezentantii Intel nu au oferit insa informatii despre modul in care functioneaza noul tip de memorie si nici nu au spus din ce este fabricat. 3D XPoint a fost lansat recent si este realizat in colaborare cu producatorul de hardware Micron, scrie Daily Mail.

Noua tehnologie poate indeplini mai multe functii simultan, astfel incat nu mai este nevoie de componente separate. In acest fel, designerii vor putea schimba radical modul in care construiesc un PC sau un centru de date.

Noul tip de memorie va revolutiona computerele de tip PC, dar si pe cele de gaming, spune Brain Krzanich, CEO Intel.

De asemenea, vor avea foarte mult de castigat companiile care au nevoie de centre de date uriase, cum este Facebook, Amazon sau Google.

Noua tehnologie este perfecta pentru ele, deoarece poate pastra o baza tot mai mare de date, operand in acelasi timp mult mai rapid. Potrivit Intel, noul tip de memorie poate stoca de 10 ori mai multe date decat memoria DRAM.

Primul produs pe care va fi folosita memoria 3D XPoint este Intel Optane SSD, utilizat pentru serverele de internet.

Share articol: