Saptamana robotilor continua la Stirile diminetii. Prezentatoarea rubricii, celebra RoboGeta are legatura.

Lucruri interesante au fost expuse la Targul de Electronica de la Hong Kong, care tocmai s-a incheiat. Asiaticii sunt nebuni dupa gadgeturi, iar acest targ e cel mai mare de pe continentul lor. Dupa ce le-au daruit volanul amatorilor de jocuri cu masini, producatorii se gandesc si la amatorii de shootere. Aceasta arma electronica ii permite jucatorului sa stea cu degetul pe tragaci la propriu, in timp ce avanseaza prin spatiile virtuale in care se ascund inamicii. Tot mai multe companii incearca sa cucereasca si publicul iubitor de miscare.

De exemplu, o bicicleta obisnuita poate fi echipata cu un mini-monitor, care preia imaginile transmise de camera de pe casca ciclistului. Iar cei care pedaleaza la bicicleta medicinala ca sa slabeasca, pot scapa de plictiseala integrand exercitiile intr-un joc. In Carbon Raider, de exemplu, cu cat dai mai repede din picioare, cu atat planeta e mai putin poluata.

Tot la Hong Kong, altii au expus gadgeturi pe care le poti controla cu alte gadgeturi. Acest minirobot se numeste Big eye si este echipat cu o camera de filmat. Inovatia este ca poate fi controlat de la distanta sau chiar de pe internet, prin intermediul telefonului sau tabletei. Big eye poate fi util in tot felul de situatii, pentru ca e in stare sa transmita sunet si imagini in timp real.

Gandindu-se si la fete, o companie a creat oglinda electronica. Asa, ele pot proba virtual haine si accesorii, ba chiar si sa distribuie fotografii pe retelele virtuale, ca sa le ceara parerea prietenelor, inainte de a cumpara ceva. Oglinda virtuala va da o noua dimensiune comertului electronic, eliminand principalul motiv pentru care doamnele au retineri cand este sa-si cumpere haine online: ca nu le pot proba. 

Sursa: StirilePROTV

Share articol: