Cum ar fi sa luati viata ca pe o gluma ? Mai ales atunci cand vreti sa scapati de un viciu si nu puteti. Sau cand vreti sa faceti mai mult si nu aveti tragere de inima.

O metoda care ia avant si in tara noastra se numeste motivarea prin joc. Unii dintre adepti sustin ca de cand o aplica, ei uita sa fumeze, mananca mai putin si fac economie de bani.

Daca aplicatia cu zombie nu e suficient de infricosatoare, sunt alte cateva zeci care contorizeaza caloriile arse, distanta si timpul de alergare.

Mobilizarea unei persoane prin joc poate fi folosita la fel de usor atunci cand vreti sa scapati de un viciu. Claudiu era pana nu demult dependent de sucurile cu zahar. Nu se potolea daca nu bea 60 de litri intr-o luna. Un simplu joc cu zaruri l-a ajutat sa reduca aproape spre zero cantitatea.

Are si un set de reguli. Daca zarul e prea mic, e clar ca nu poate sa-si cumpere sucul preferat.

Dar ce ziceti de o inghetata ca o recompensa dupa o zi istovitoare la munca? Florina este organizator de evenimente si desi lucreaza numai cu termene clare, ii e greu sa le respecte daca e distrasa de tot ce misca in jurul ei.

Jane Mconigal povesteste ca a scapat prin joc de durerile de cap provocate de un accident grav.

''Am creat un joc de recuperare numit - Jane spaima contuziilor. Asta a devenit identitatea mea secreta. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa-mi sun sora, sa-i spun ca vreau sa ma joc ca sa-mi vindec creierul si vreau sa te joci cu mine", povesteste Jane.

Si sefii din companiile mari incep sa isi motiveze angajatii oarecum in gluma. Pentru fiecare contract cei mai buni primesc titluri de duce, imparat sau de baron.

Vanzarile ar fi ajuns sa creasca si cu 50% in firmele in care se practica aceste metode.

Share articol: