iLike IT de luni a avut un invitat special, de 58 de ani si patru kilograme si jumatate. Cu toate acestea vorbeste, danseaza si joaca fotbal.

Este un robotel de o jumatate de metru, NAO, invitatul de onoare al unui concurs international pentru elevi si studenti organizat la Bucuresti. NAO este foarte manierat si se prezinta singur.

Robotelul este fabricat de o companie franceza, care a vandut peste 2.000 de exemplare catre diverse universitati.

Andrei Dumitrache, inginer robotician: "Este din punct de vedere tehnic foarte avansat, are 25 de motoare si peste 740 de senzori, patru sonare, doua camere HD."

Si costa pe masura: 25.000 de euro bucata. Dar, la banii astia, poate oferi si un spectacol de dans. NAO a aratat ce stie sa faca in studioul Stirilor PRO TV.

Robotelul este alimentat de baterii si a intrat pe platou adus de mana. Dupa ce s-a prezentat si s-a laudat cu ce poate sa faca, a facut mai mult demonstratii. NAO a povestit ca este un robot humanoid, ca se poate conecta la internet si chiar recunoaste chipuri.

S-a laudat ca mai are 2.000 de frati si surori in toata lumea. NAO joaca si fotbal si chiar a participat la o competitie pentru roboti. NAO a venit cu muzica la el si a facut o demonstratie extraordinara de dans in studioul Stirilor PRO TV. Programarea pentru o coregrafie dureaza intre cateva ore si cateva zile.

Robotii de tipul lui NAO nu sunt destinati publicului larg; sunt vanduti doar universitatilor sau centrelor de cercetare, in scopul dezvoltarii partii de soft, pentru ca in 5-10 ani sa ne poata ajuta in viata de zi cu zi.

Ei sunt roboti asistenti: te pot ajuta sa-ti faci cafeaua sau te trezesc dimineata. NAO mai stie sa citeasca e-mail-urile si scrie dupa dictare, ca o secretara.

Sursa: StirilePROTV

Share articol: