Experiența unui joc spectaculos pe consolă ține enorm și de calitatea controllerului pe care îl ai în casă.

Din cauza uzurii, controllerele se pot strica destul de repede sau pot suferi unele probleme care fac ca experiența de joc să fie mult mai proastă din punct de vedere calitativ.

Cum un controller nou este o investiție destul de costisitoare, decât să dai banii pe așa ceva mai bine îți iei un joc nou.

Iată care sunt cele mai frecvente 5 probleme pe care le poți avea cu controllerul de la PS4 și cum să le rezolvi, potrivit specialiștilor de la Android Central:

1. Controllerul nu se mai conectează la consolă

Dacă se întâmplă așa ceva, primul lucru pe care trebuie să-l încerci este să îl conectezi prin cablul USB. Apoi apasă pe butonul central al controllerului, care îl va face să se resincronizeze cu dispozitivul.

Dacă nu va merge nici așa, atunci trebuie să oprești consola, să conectezi controllerul prin USB, iar apoi să apeși pe bunonul central ca să se resincronizeze chiar la pornire.

În situația nefericită în care acesta nu merge nici așa, atunci uită-te după o gaură mică de pe spatele controllerului, ia o agrafă sau un ac și apasă acolo pentru câteva secunde. Conectează-l apoi prin USB la consolă și resincronizează-l.

2. Controllerul nu se mai încarcă

Înainte de a cumpăra unul nou, folosește un alt cablu USB, ca să te asiguri că problema nu e de aici. Testează apoi slotul în care intră în consolă cablul, iar dacă vezi că acesta se mișcă, s-ar putea să ai nevoie de un controller nou.

Mai există și posibilitatea ca acolo să se fi strâns mizerie în timp, pe care o poți îndepărta cu o cârpă de microfibre, alături de o scobitoare cu vată în vârf. Atenție însă, aceasta din urmă trebuie folosită cu grijă, ca să nu distrugi circuitele interne.

3. Trackpad-ul nu mai funcționează

Prima ta opțiune este să repornești controllerul, chiar și de mai multe ori. Posibil ca problema să se rezolve în acest fel. Dacă tot nu fucnționează, atunci șterge trackpad-ul cu o soluție compusă din puțin spirt cu apă, o cârpă curată. La final așteaptă ca trackpad-ul să se usuce complet. Dacă nu funcționează nici după asta, atunci înseamnă că va trebui schimbat.

4. Butoanele se lipesc

Din cauza uzurii, praful se strânge de obicei în jurul butoanelor, care ajung să se lipească în timp. Folosește puțin spirt cu apă și o cârpă fină cu care să ștergi cu atenție toate zonele murdare. Înainte de a reporni controllerul, asigură-te că e uscat complet.

5. Dacă bateria a expirat

Cu timpul, bateriile se degradează, dar asta nu înseamnă că trebuie să schimbi cu totul controllerul. Poți cumpăra o baterie nouă, pe care să o schimbi chiar tu. Cum? Clipul de mai jos îți va arăta fiecare pas în parte pe care îl ai de făcut.
 

Share articol: