În China, tinerii sub 18 ani nu vor mai avea voie să petreacă mult timp jucându-se jocuri video, au decis autoritățile.

Astfel, aceștia se vor putea juca pe calculator trei ore pe săptămână - o oră vinerea, una sâmbăta și una duminica, de la 8 la 9 seara. Măsura marchează înăsprirea regulilor pentru copii, într-o țară în care aceștia erau deja restricționați la o oră și jumătate de gaming pe zi.

Cele mai mari companii de gaming din China vor trece la impunerea restricțiilor direct din sistemele proprii. Utilizatorii se vor putea loga doar cu numele lor reale, iar jocurile online trebuie înregistrate oficial în programul împotriva dependențelor gestionat de statul chinez. Autoritățile au argumentat schimbarea spunând că astfel își doresc să reducă „dependența de jocuri video”.

În 2018, Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut că poate exista și o „dependență de jocuri video”, caracterizând persoanele care suferă de această boală prin simptome precum „distanțarea semnificativă de familie, socială, tulburări educaționale, ocupaționale sau în alte zone importante ale funcționării ființei umane”. Iar China a instituit reguli diverse în ceea ce privește accesul copiilor la jocuri video de câțiva ani încoace.

Începând din 2019, China a impus limite stricte referitoare la timpul pe care copiii sub 18 ani îl pot petrece jucând diverse jocuri, dar și la sumele de bani pe care aceștia le pot cheltui pentru diverse item-uri. În plus, toate conturile necesare pentru accesarea titlurilor online trebuie, obligatoriu, să fie realizate cu numele real al utilizatorului, pentru a putea fi verificate.

China este cea mai mare piață de gaming din lume și, cel mai probabil, măsura va afecta companiile din teritoriu și performanțele lor la bursă. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: