Apple a anunțat schimbări importante în ceea ce privește distribuția de aplicații în iOS App Store în UE, deschizând sistemul său de operare mobil către magazinele de aplicații alternative. În timp ce schimbarea se limitează în prezent doar la cele 27 de state membre ale UE, Epic Games se gândește deja la o revenire a titlului său de succes Fortnite.

Epic Games a anunțat că va aduce propriul Epic Games Store pe iOS în cursul acestui an, iar acesta va include jocul battle royale de succes. Epic nu a furnizat încă o dată oficială de lansare a magazinului său de jocuri pentru iOS.

Aceasta este o veste importantă având în vedere istoricul dintre Apple și Epic Games și modul în care Apple a eliminat Fortnite din App Store în 2020 din cauza încălcării politicilor App Store, care permiteau utilizatorilor să „ocolească” sistemul de plată al Apple.

Un potențial obstacol pentru noul Epic Games Store pe iOS este faptul că Apple va avea supraveghere asupra magazinelor de aplicații terțe și va trebui să aprobe propunerea Epic.

Noile modificări în cadrul Legii privind piețele digitale (DMA) din UE vor permite, de asemenea, aplicațiile de streaming de jocuri pe iOS, ceea ce înseamnă că cel mai probabil vom vedea și Xbox Cloud Gaming și Nvidia GeForce Now pe iOS în cursul acestui an.
 

Share articol: