Cel mai popular manager de fotbal a simulat ultimele 4 etape din prima liga engleza.

Ceea ce parea imposibil in urma cu 8 luni este la un pas sa devina realitate: Leicester City va deveni campioana a Angliei! Cel putin conform simularii facute de cei de la Football Manager pentru finalul de sezon din Premier League.

In ciuda egalului din weekend contra celor de la West Ham si a posibilei suspendari a lui Jamie Vardy, Leicester urmeaza sa castige 3 din ultimele 4 partide ale sezonului cu Swansea, Man United si Chelsea si va incheia sezonul cu 82 de puncte. Pe locul 2 se va clasa Tottenham care va obtine 10 puncte in partidele cu WBA, Chelsea, Southampton si Newcastle, insuficiente pentru a cuceri primul titlu in Premier League pentru Spurs. Totusi, Spurs va da golgheterul campionatului din nou, Harry Kane urmand sa marcheze in 3 dintre cele 4 meciuri!

Arsenal va reusi sa treaca din nou pe locul 3 in clasament in fata celor de la Manchester City, viitoare echipa a lui Pep Guardiola reusind sa termine peste rivala din oras, Man United. Revenirea in Premier League a celor de la Liverpool nu ii va ajuta sa urce mai sus de locul 6 in clasament, profitand insa de pasii gresiti ai lui West Ham, echipa care va termina pe locul 6.

In ceea ce priveste retrogradarea vor mai avea loc surprize. Conform simularii Football Manager, echipa lui Rafa Benitez, Newcastle, va reusi sa o bata pe Aston Villa si sa faca egal cu Crystal Palace si Tottenham. Totusi, nu vor reusi sa evite retrogradarea. Marea rivala din zona, Sunderland, va fi cea care va termina pe locul salvator, 17, dupa victorii cu Stoke si Watford. Norwich si Aston Villa sunt, alaturi de Newcastle, echipele care vor juca in Championship sezonul viitor.

Clasament final Premier League (conform simularii Football Manager)

1. Leicester
2. Tottenham
3. Arsenal
4. Man City
5. Man United
6. Liverpool
7. West Ham
.....
17. Sunderland
18. Newcastle
19. Norwich
20. Aston Villa

Share articol: