Un studiu la care au luat parte o mie de adulți a demonstrat că foarte multe cupluri au ajuns să se certe din cauza jocurilor video.

Cercetarea a vizat comportamentul cuplurilor în perioada carantinei impuse de pandemia COVID-19.

Astfel, într-un cuplu din patru au apărut neînțelegeri și partenerii s-au certat din cauza jocurilor online, în special „Call of Duty” (38% dintre cei chestionați) și FIFA (34%).

Aceste scandaluri au avut loc chiar și de două ori pe săptămână, scrie Daily Mail. Într-un cuplu din 50 certurile au avut loc zilnic, iar unii parteneri s-au gândit inclusiv la despărțire din acest motiv.

Pe lista celor mai „periculoase” jocuri pentru armonia în cuplu se mai numără, pe lângă „Call of Duty” și FIFA, Fortnite și Football Manager.

Din cauza acestor neînțelegeri, 25% dintre bărbați și 17% dintre femei au luat în calcul și varianta despărțirii de partener.

Principala problema observată de specialiști în urma acestui studiu este că bărbații se relaxează atunci când se joacă online, în timp ce femeile consideră, de cele mai multe ori, că această activitate este o pierdere de timp.

În perioada carantinei, consumul de jocuri video a crescut cu 75%, iar vânzările au fost cu 12% mai mari ca în anul anterior. Cele mai populare jocuri au fost Fortnite și „Call of Duty”.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Share articol: