Romania este un exportator important al jocurilor pe calculator! Stau marturie cele mai noi productii lansate de programatorii nostri, care s-au vandut in Statele Unite, Marea Britanie sau Germania. Jocurile cu avioane, submarine sau tancuri nu mai sunt de mult un hobby, ci o afacere in spatele careia stau investitii de milioane de euro si sute de angajati.
Tot ce se intampla pe ecran iti da senzatia ca se si petrece in realitate.
"Folosim avioane, cele mai moderne avioane produse in momentul acesta. Toate avioanele prezentate sunt 100% cum sunt in realitate pentru ca publicul este din ce in ce mai minutios si trebuie sa le oferim cat mai mult, altfel jocul nu are succes", spune Emil Gheorghe, producator jocuri.
Pentru asta Emil a consultat specialisti in aeronautica. Abia dupa trei ani de munca a riscat sa iasa pe piata.
"Cel mai bine se vinde in Statele Unite ale Americii. In ceea ce priveste Europa, Anglia aproape egaleaza Statele Unite", sustine Emil Gheorghe.
O alta productie, de asemenea autohtona, se vinde cel mai bine in Germania. Este de inteles, din moment ce jucatorul conduce un submarin nemtesc din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
In spatele fiecarui joc stau cel putin 70 de oameni: graficieni, sunetisti, programatori, scenaristi. Merita efortul lor.
In 2010, piata a avut o crestere de 18 milioane de euro. Dincolo de castig, cele trei mari companii din domeniu au angajat si cateva sute de specialisti.