Cel mai asteptat eveniment gaming a luat startul in SUA. 14 echipe din lume se lupta la Los Angeles pentru premiul de 1 milion de dolari pus in joc

Competitia a debutat pe 15 septembrie si se desfasoara pana pe 4 octombrie, potrivit site-ului oficial al turneului Lolesports.com.

Gamerii de top se bat in studioul celor de la Riot Games, din Culver City, Los Angeles, pentru premii in valoare de 2 milioane de dolari. Semifinalele se vor tine la Galen Center Arena, din LA, California, iar marea finala va fi gazduita, pe 4 octombrie, de Staples Center Arena, din acelasi oras. 

Echipa castigatoare va primi „Cupa Invocatorului” cu numele sau gravat si mult ravnitul cec de 1 milion de dolari. Valoarea totala a premiilor se ridica la 2 milioane de dolari.

Campionatul mondial de League of Legends se afla la cea de-a 3-a editie. Sezonul trecut a fost castigat de Taipei Assassin, o echipa de gameri din Taiwan.

Turneul League of Legends este structuat in 14 echipe, din care 4 sunt direct calificate in sferturile de finala. Cele 4 sunt castigatoare a campionatelor interne din regiunile urmatoare: America de Nord, Asia de Sud-Est si Taiwan, Coreea de Sud si China. 

Prima etapa a competitiei, cea a grupelor, se joaca in formatul double round, adica fiecare echipa de jucatori va intalni o alta echipa de doua ori. Cel mai bine plasate doua echipe de gameri din fiecare grupa vor avansa in sferturi, alaturi de cele patru formatii direct calificate (de pe regiuni). 

Sferturile de finala se disputa in trei meciuri, in timp ce semifinalele si finala se tin in cinci runde.

League of Legends este un joc multiplayer de lupta in arena, dezvoltat de compania americana Riot Games si lansat pe piata in octombrie 2009. De-a lungul anilor, a obtinut mai multe premii, dintre care ultimul la gala Golden Joystick Award din 2011, unde a primit titlul de „Cel mai bun joc online gratuit”. 

In prezent, League of Legends este cel mai activ joc online din lume. 32 de milioane de gameri sunt activi in fiecare luna, potrivit rapoartelor afisate anul acesta de cei de la Riot Games.


Multumim, Razvan Stanciu!

Share articol: