Noul joc va fi lansat anul viitor.

Prin acest nou joc, somnul va fi ''transformat în divertisment'', spre deosebire de aplicaţia de succes ''Pokemon Go'', care punea accent pe nivelul de activitate fizică al utilizatorilor.

Jocul se va numi ''Pokemon Sleep''și va consemna momentele în care utilizatorii merg la culcare şi se trezesc şi ora la care adorm.

„Cu Pokemon GO am transmis mesajul că mişcarea de bază a oamenilor - mersul pe jos - poate deveni o distracţie. Acum vrem să transformăm somnul în divertisment. Jucătorii se vor bucura de un somn bun împreună cu Pokemon, iar trezirea va fi pentru ei o desfătare”, a declarat preşedintele companiei, Tsunekazu Ishihara, potrivit Agerpres.

 

La rândul său, Nintendo va pune în vânzare o nouă versiune a dispozitivului său Pokemon Go Plus, pe care jucătorii îl pot conecta a smartphone, pentru a nu fi nevoiţi să privească mereu ecranele telefoanelor. Dispozitivul va beneficia de o funcţie suplimentară de monitorizare a somnului jucătorilor şi va permite trimiterea unor date către telefoanele mobile când acestea sunt aşezate pe pernă.

Jocul Pokemon GO!, destinat platformelor iOS şi Android, a fost lansat pe pieţele americane şi australiene la 6 iulie 2016. Pentru Europa, data de lansare a fost 13 iulie.

Ideea realizării acestui joc i-a aparţinut regretatului Satoru Iwata, fost preşedinte al Nintendo şi lui Tsunekazu Ishihara, de la Pokemon Company. Pokemon GO a beneficiat şi de o variantă beta, anunţată în martie 2016.

Jocul s-a bucurat de un real succes, la două zile de la lansarea americană fiind descărcat pe mai mult de 5% dintre dispozitivele mobile. La 13 iulie, fusese descărcat de mai mult de 15 milioane de ori.

Pokemon GO s-a confruntat şi cu unele critici, deoarece zonele în care erau amplasate puncte precum sălile de sport Pokemon, unde personajele se luptă între ele, se aglomerau cu jucători, cauzând disconfortul locuitorilor.

Jocul a cunoscut o popularitate fără precedent, cu un maximum de 94 de milioane de jucători activi într-o lună.

Numele Pokemon este o abreviere a cuvintelor Pocket Monsters, care în traducere înseamnă ''monştrii de buzunar''.

Sursa: Agerpres

Share articol: