Sega Corporation a anunțat că intenționează să achiziționeze Rovio Entertainment Oyj - producătorul jocului Angry Birds pentru 706 milioane de euro. 

Tranzacția ar trebui să fie finalizată până în septembrie 2023 și va permite Sega să preia dezvoltarea jocurilor mobile ale Rovio și să folosească expertiza companiei finlandeze în domeniul jocurilor mobile pentru a dezvolta titluri multi-platform din portofoliul de proprietate intelectuală al Sega.

În cadrul pieței globale a jocurilor, în creștere rapidă, piața jocurilor mobile are un potențial deosebit de ridicat, iar obiectivul pe termen lung al Sega a fost acela de a accelera expansiunea sa în acest domeniu.

„Mă simt norocos să pot anunța o astfel de tranzacție cu Rovio, companie care deține Angry Birds", a declarat Haruki Satomi, Președinte și CEO al Sega Sammy Holdings

Comunicatul de presă menționează, de asemenea, planurile Sega de a ajuta la extinderea platformei Rovio „în afara jocurilor mobile", ceea ce ar putea semnala noi titluri Angry Birds pentru console, precum și noi filme de lung metraj și seriale TV. Jocurile mobile ale Rovio au fost descărcate de peste 5 miliarde de ori, iar platforma Beacon pentru dezvoltarea de noi titluri este o altă parte esențială a achiziției Sega.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:


Share articol: