Asa spune un sondaj de opinie realizat de o firma de cercetare.

Sunt ultimii ani de glorie ai laptopului, pentru ca incet-incet acesta este inlocuit de tableta. Un studiu facut de firma de cercetare NPD arata ca in 2016 pe piata vor fi mai multe tablete decat laptopuri, scrie indiatimes.com.

Acest lucru se va intampla datorita cresterii vanzarilor de tablete la nivel global de la 347 milioane, cat este estimat pentru anul acesta, pana la peste 809 milioane in 2017. In aceeasi perioada, vanzarile de notebook-uri se vor mari de la 208 milioane, pana la 393 milioane de unitati.

Tabletele sunt extrem de apreciate deja in America de Nord, Japonia si Vestul Europei, unde se vand, practic, doua treimi din totalul acestor gadget-uri.

"Preferinta consumatorilor pentru dispozitivele mobile se schimba de la notebook-uri la tablete, in special pe pietele mature", spune Richard Shim, analist la compania de cercetare NPD.

Daca ne uitam la cifrele de pe luna mai, iPad-ul celor de la Apple detine 62,8% din piata tabletelor. Locul doi este ocupat de Samsung, aflat la mare diferenta, care inregistreaza doar 7,5%.

Intre timp, Google a anuntat Nexus 7, o tableta produsa impreuna cu Asus, iar Microsoft va pune pe piata, de asemenea, peste cateva luni o tableta care se transforma un notebook, Microsoft Surface.

Share articol: