Vă amintiți când sistemul de operare Android suporta widgeturi pe ecranul de blocare? Android 14 ar putea readuce aceste widgeturi, iar influencerul și jurnalistul Mishaal Rahman a publicat pe X (Twitter) o referință interesantă descoperită în cea mai recentă versiune beta a Android 14.

Un nou indicator SystemUI numit „widget_on_keyguard" sugerează că Google lucrează la readucerea widgeturilor pe ecranul de blocare. Cu toate acestea, din moment ce acest lucru este reperat pe cea mai recentă versiune beta Android 14 pentru Pixel, s-ar putea să fie o caracteristică exclusivă pentru acest model de telefon, până la urmă.

Și chiar dacă dovezile sunt puțineîncă, ar fi destul de logic ca Google să readucă funcția, deoarece Apple a implementat widgeturile sale pe ecranul de blocare iOS anul trecut, iar acesta este, probabil, răspunsul din partea gigantului.

În plus față de presupusa nouă funcție, cea mai recentă versiune beta vă permite să schimbați comenzile rapide de pe ecranul de blocare. Da, cele situate în colțurile din stânga și din dreapta jos ale ecranului. Funcția este din nou reperată pe telefoanele Pixel, așa că încă nu știm dacă și alte telefoane cu Android 14 o vor primi, scrie GSM Arena.

Așadar, acum, în locul scurtăturilor implicite, puteți alege dintr-o gamă largă de aplicații și acțiuni - inclusiv aplicația de cameră, comutatorul pentru modul „Do not disturb”, lanterna, aplicația Google Home, comutatorul Mute, scannerul de coduri QR, Wallet-ul sau înregistrarea video instantanee.

Tot ce trebuie să faceți este să accesați meniul Wallpapers & Style din Setări, să selectați Lock screen și să găsiți submeniul Shortcuts.

__________________________________________________________________________________________________

Share articol: