Apple a prezentat cele mai recente versiuni ale celor mai bine vândute dispozitive ale sale, inclusiv iPhone 15.

Noile produse, prezentate marți la sediul Apple din Cupertino, vor fi puse în vânzare începând cu 22 septembrie.
Produsele pe care le aștepta toată lumea sunt, mai ales, iPhone 15 și iPhone 15 Plus, acestea având ecrane de 6,1, respectiv 6,7 inci, similare cu cele ale modelelor anterioare.

Modelele superioare iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max, cu prețuri de 999 de dolari și, respectiv, 1.199 de dolari, vor avea un „buton de acțiune" în locul comutatorului de „Mute”, care poate fi personalizat pentru o varietate de funcții. Acestea vor integra titan în loc de oțel inoxidabil pentru marginile laterale.

De asemenea, Apple a trecut la standardul de încărcare USB-C de la actualul port Lightning, în conformitate cu o lege europeană, pentru noile iPhone și AirPods Pro. Datorită conectivității USB-C, profesioniștii vor putea transfera mai ușor videoclipuri de înaltă calitate de pe iPhone direct pe hard disk-urile lor.

Toate modelele noi dispun de o cameră principală de 48 de megapixeli, iar flagship-ul Pro Max are un zoom optic de 5X și un senzor teleobiectiv de 3X. Cu dispozitivele Pro, utilizatorii pot înregistra clipuri video tridimensionale care ar putea fi vizualizate pe viitoarea cască Vision Pro de la Apple.

Conectivitatea prin satelit a celui mai recent iPhone poate fi folosită acum pentru a apela la asistență rutieră, o funcție lansată în Statele Unite în parteneriat cu Asociația Americană a Automobilului.

iPhone 15 și iPhone 15 Plus primesc un procesor A16 Bionic, în timp ce iPhone 15 Pro și Pro Max vor fi echipate cu cipul A17 Pro. Hardware-ul de pe linia Pro face ca dispozitivele să fie potrivite și pentru jocuri mobile high-end, a precizat compania.

Apple a mai spus că bateriile de la iPhone 15 și iPhone 15 Plus, care încep de la 799 de dolari și, respectiv, 899 de dolari, sunt fabricate din cobalt 100% reciclat.

Apple a anunțat și Watch Series 9 și cea de-a doua generație Watch Ultra, având aceleași dimensiuni ca variantele anterioare.

Cele mai recente ceasuri primesc procesul de ultimă generație S9, capabil să redea animații și efecte mai bune. Este prima actualizare a procesorului de când Apple a lansat linia Series 6 în 2020.

Printre noile caracteristici se numără „double tap", o nouă funcție pentru a controla ceasul prin gesturi fără a-l atinge, precum și îmbunătățirea dictării și a luminozității.

Ultra 2 primește o nouă față de ceas personalizată care conține mai multe informații despre antrenamente și o baterie îmbunătățită care durează până la 36 de ore la utilizare normală, precum și 72 de ore la setări de performanță reduse.
Seria 9 pornește de la 399 de dolari, în timp ce Ultra 2, la 799 de dolari, are același preț ca și modelul de bază anterior.

Seria 9 este primul produs neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon al companiei și, începând din acest an, toată producția de ceasuri va fi alimentată cu energie 100% ecologică. De asemenea, Apple va renunța la pielea folosită în toate produsele sale, inclusiv pe benzile ceasurilor.

Și cea de-a doua generație AirPods Pro a fost anunțată la evenimentul Apple, la prețul de 249 de dolari. Căștile vor avea o calitate îmbunătățită a sunetului și o anulare activă a zgomotului de două ori mai performantă decât cea a predecesorului său.

___________________________________________________________________________________________________

Share articol: