Vânzările Apple în China au scăzut, iar tendința va continua și în 2024, potrivit analiștilor de la Jefferies, citați de Bloomberg. Seria iPhone 15 a avut un start neobișnuit de lent, ceea ce a dus la un declin de 30% comparativ cu anul anterior.

În schimb, Huawei a înregistrat o creștere impresionantă datorită gamei Mate 60, care s-a dovedit a fi extrem de reușită la ea acasă.

Lansarea iPhone 15 a avut loc la doar două săptămâni după un anunț surpriză al modelului Mate 60 Pro. Analiștii susțin că patriotismul i-a împins pe oameni către flagship-ul Huawei cu noul său procesor Made-in-China, care nu a fost încă detaliat oficial de către oficialii companiei.

Jefferies a estimat 35 de milioane de livrări pentru Huawei, care ar fi putut fi chiar mai multe dacă nu ar fi existat unele constrângeri de aprovizionare.

Se preconizează că scăderea volumelor Apple se va prelungi și în anul următor. Mai multe oferte pentru iPhone au fost observate în ultima săptămână pe diverse portaluri de cumpărături online din teritoriu, arată GSM Arena. Cu toate acestea, în ciuda prețurilor mai mici, volumul vânzărilor nu s-a îmbunătățit.

Share articol: