În timp ce majoritatea producătorilor moderni de telefoane cu clapetă s-au concentrat pe maximizarea dimensiunilor ecranului exterior, un nou concurent a decis să se diferențieze și să implementeze unul circular. 

După flagship-ul lansat la începutul acestui an, compania chineză Tecno a dezvăluit și ea primul său telefon cu clapetă, Phantom V Flip 5G, care încearcă să iasă în evidență prin oferirea unui ecran AMOLED exterior de formă rotundă. Chiar dacă Huawei P50 Pocket a fost primul clamshell care a oferit o caracteristică similară, omologul de la Tecno vine cu un ecran mai practic de 1,32 inci și cu o rezoluție ușor mai clară de 352ppi, ceea ce ar trebui să se traducă prin selfie-uri realizate mai ușor, notificări mai bogate și widget-uri mai practice - precum vremea, înregistrarea audio, cronometrul și altele.

Phantom V Flip este alimentat de cipul MediaTek Dimensity 8050 5G de la MediaTek, astfel că se află față în față cu Moto Razr în segmentul mid-range. Ca și în cazul dispozitivelor recente de la Tecno, acesta are un preț competitiv - în jur de 600 de dolari, deși este disponibil inițial doar în India, urmând ca mai târziu să apară și pe alte piețe. Cel puțin acesta va veni cu serviciile Google preinstalate, spre deosebire de majoritatea telefoanelor produse de chinezi. Ca un bonus, HiOS 13.5 de la Tecno (bazat pe Android 13) vine cu propriul asistent vocal, „Ella", care are încorporat ChatGPT.

În ciuda prețului destul de accesibil, specificațiile nu dezamăgesc. Phantom V Flip are o grosime de 14,95 mm atunci când este pliat și de 6,95 mm atunci când este deschis. La 195 g, acesta se dovedește a fi cel mai greu dispozitiv din categoria telefoanelor cu clapetă de până acum. Acest lucru este oarecum justificat de bateria rezonabilă de 4.000 mAh (Galaxy Z Flip 5 de la Samsung are doar 3.700 mAh), care suportă o încărcare rapidă de 45W - 15 minute vor umple o baterie epuizată până la 50%, sau 45 de minute pentru o încărcare completă. Din păcate, nu există încărcare wireless.

Phantom V Flip include în interior un ecran flexibil FHD+ (2.640 x 1.080) de 6,9 inci, cu o rată de reîmprospătare LTPO de 10-120 Hz și o eșantionare tactilă de 360 Hz. Balamaua este rabatabilă în orice unghi între 30 și 150 de grade, ceea ce este util pentru selfie-uri folosind camerele de pe spate - puteți folosi chiar și gesturi sau voce pentru a face fotografii.

Din punctul de vedere al modulului foto, utilizatorii au la dispoziție o cameră principală de 64 de megapixeli f/1,7, o cameră ultra-wide de 13 megapixeli și un mic bliț inelar cu LED, toate cele trei funcții fiind poziționate de-a în jurul ecranului circular exterior. Atunci când este desfășurat, în partea de sus se află o cameră de selfie de 32 de megapixeli, cu perforație, completată cu un bliț LED în rama superioară a ecranului pentru a înfrumuseța apelurile video.

Tecno nu s-a zgârcit nici la capitolul accesorii. Phantom V Flip este livrat cu o carcasă de protecție care securizează toate cele patru laturi ale telefonului, cu excepția deschiderii pentru cititorul de amprente și pentru butonul de volum. De asemenea, carcasa are un inel atașat deasupra balamalei, permițându-vă să purtați telefonul ca pe un pandantiv sau să îl țineți mai bine în mână.

Deși nu este clar dacă Phantom V Flip de 600 de dolari va ajunge pe piețele occidentale, Tecno pare să aibă ocazia de a-și speria concurenții mai consacrați în acest segment în continuă creștere al telefoanelor cu clapetă - mai ales înainte ca noul Moto Razr să ajungă în SUA, dacă va ajunge vreodată (în China, acesta pornește de la aproximativ 550 de dolari). Acestea fiind spuse, este doar o chestiune de timp până când companii precum Honor și Xiaomi vor oferi smartphone-uri pliabile la fel de competitive.

__________________________________________________________________________________________________

Share articol: