Apple lucrează în prezent la două prototipuri de iPhone-uri pliabile, potrivit unor noi relatări. Acestea ar fi dispozitive de tip flip, cum ar fi Samsung Galaxy Z Flip5 și Oppo Find N3 Flip, de exemplu. 

Acest lucru nu înseamnă, totuși, că Apple este acum pregătit să lanseze propriile telefoane pliabile. Compania pare să experimenteze pur și simplu cu această tehnologie. Telefoanele nu fac parte din planurile de producție în masă ale Apple pentru anul acesta ori pentru 2025, așa că cel mai devreme s-ar putea să vedem un astfel de dispozitiv în toamna lui 2026. Apple a discutat cu cel puțin un producător asiatic pentru a-și procura piese pentru iPhone-ul pliabil, dar proiectul poate fi anulat în orice moment dacă nu se ridică la standardele înalte ale companiei.

Apple a vrut să construiască un astfel de pliabil începând din 2018, unul care să fie la fel de subțire ca modelele actuale de iPhone atunci când este închis, dar tehnologia bateriei și a afișajului - așa cum își doresc cei de la Apple - pur și simplu nu există încă.

Interesant este că se pare că se dorește ca telefonul să aibă afișajul în exteriorul pliabilului atunci când este pliat - ca o versiune în stil flip a Mate X de la Huawei.

Apoi, în 2020, Apple a întrerupt dezvoltarea iPhone-ului pliabil, concentrându-se în schimb pe iPad-ul pliabil, care oricum nu va ajunge pe piață înainte de 2026.

În prezent, inginerii Apple încearcă să scape de pliul display-ului și să proiecteze o balama care să lase ecranul să stea complet plat, astfel încât Apple Pencil să nu fie afectat negativ de îmbinare în timpul utilizării.

LG și Samsung Display sunt ambele selectate pentru a lucra la display-ul iPad-ului pliabil. Nu este clar, însă, ce companii ar putea realiza ecranele pentru iPhone-ul pliabil.

Share articol: