ChatGPT de la OpenAI a devenit destul de popular în rândul pasionaților de tehnologie, iar dacă mai există cineva care nu a auzit de el, iată mai jos descrierea realizată chiar de entitatea AI: „Sunt ChatGPT, un model de limbaj AI conceput pentru a oferi informații și a se angaja în conversații pe o gamă largă de subiecte”. Cu alte cuvinte, este un chatbot cu care poți vorbi, iar conversațiile sunt izbitor de asemănătoare cu cele umane.

Subiectul AI a ținut prima pagină a ziarelor, a fost discutat în talk-show-uri și a generat milioane de postări pe platformele de socializare. Acum, odată cu posibila integrare a ChatGPT într-un smartphone, s-ar putea să fie pe cale să devină un instrument și mai puternic.

Producătorul chinez de smartphone-uri Infinix plănuiește să lanseze un nou telefon în India în această lună. Acesta se numește Infinix Note 30, iar producătorul său a împărtășit deja teasere cu câteva presupuse caracteristici și specificații. Cel mai interesant, informațiile împărtășite de către influencerul specializat în zvonuri pe zona de Mobile, Ice Universe, pe Twitter sugerează că noul telefon va utiliza ChatGPT cu asistentul său vocal Folax.

Dacă acest lucru este adevărat și dacă Infinix integrează într-adevăr ChatGPT în seria Note 30, acesta ar fi primul telefon care utilizează platforma OpenAI. Potrivit Ice Universe, ChatGPT nu va fi o aplicație de sine stătătoare, ci mai degrabă integrată în sistemul de operare al telefonului.

Lansarea lui Infinix Note 30 este așteptată să aibă loc în curând. Compania a dezvăluit deja unele dintre caracteristicile telefonului, inclusiv sunetul JBL, o cameră îmbunătățită de 108 MP, un ecran FHD+ de 6,78 inci cu o rată de reîmprospătare ridicată de 120 Hz și o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă.

Nu avem încă nicio idee despre felul în care ar funcționa integrarea ChatGPT în asistentul vocal al unui telefon, dar dacă totul merge bine - și dacă și alții urmează acest - un telefon cu ChatGPT integrat ar putea schimba regulile jocului. În prezent, mulți producători de smartphone-uri se străduiesc să își îmbunătățească serviciile cu ajutorul AI - inclusiv Google.

Dacă Infinix lansează Note 30 cu ChatGPT - și dacă integrarea funcționează bine - ar însemna că Infinix i-a învins pe marii jucători din domeniul tehnologiei la propriul lor joc, cel puțin pentru moment. Desigur, trebuie să vedem în continuare cât de bine este integrat ChatGPT și dacă aduce valoare adăugată telefoanelor Infinix.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: