WhatsApp lucrează constant la actualizări și continuă să lanseze noi îmbunătățiri pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. 

Așadar, atunci când vine momentul despre migrarea datelor cruciale de pe vechiul dispozitiv pe unul nou, procesul poate fi unul destul de stresant pentru utilizatoril obișnuiți. În cele mai multe cazuri, aceștia sfârșesc prin a-și pierde datele și trebuie să înceapă de la zero pe noul smartphone. Dar acest lucru este pe cale să se schimbe.

WhatsApp le permite acum utilizatorilor de Android să-și mute datele, cum ar fi chat-urile și fișierele media, în Google Drive, ceea ce îi face dependenți de Google Drive. Platforma de socializare deținută de Meta nu are o funcție dedicată în aplicație care să facă întregul proces mai ușor și mai rapid.

Cu toate acestea, relatări recente publicate de platforma WaBetainfo arată că WhatsApp a început să încerce și să testeze o nouă funcție care transferă cu ușurință chat-urile și datele de pe vechiul telefon pe un nou dispozitiv, fără a se baza pe Google Drive pentru backup, care ar urma să vină odată cu actualizarea 2.23.9.19 disponibilă pe Google Play Store.

Odată ce această funcție va fi implementată și făcută publică, ea le va permite utilizatorilor să-și transfere datele WhatsApp pe un nou dispozitiv Android fără a le muta pe toate pe o platformă terță.

Pentru a face acest lucru, utilizatorii vor trebui să acceseze Setările WhatsApp și să selecteze opțiunea Chats. Acolo vor găsi un nou buton care le va cere permisiunea de a muta/transfera istoricul de chat. Odată aleasă, opțiunea le va permite să-și mute datele vechi de pe WhatsApp pe noul smartphone Android. Între timp, se pare că WhatsApp va lansa, de asemenea, o nouă funcție „side-by-side" pe tabletele Android pentru unii dintre utilizatorii incluși în etapa de testare beta.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:


Share articol: