Fiasco-ul Galaxy Note7 va continua sa fie extrem de costisitor pentru Samsung.

Samsung poate pierde pana la 17 miliarde de dolari dupa ce compania a decis sa opreasca productia si vanzarea de Galaxy Note7.

In luna septembrie, Samsung ceruse ca cele 2.5 milioane de unitati vandute sa fie readuse dupa ce a fost inregistrat un numar mare de cazuri in cre telefonul a explodat. Pe 11 octombrie, Samsung le-a cerut operatorilor si partenerilor sa nu mai vanda telefonul si sa nu mai schimbe unitatile utilizatorilor care doreau sa-l inlocuiasca, cerandu-le acestora sa opreasca telefonul.

Decizia Samsung poate duce la pierderea vanzarii a aproximativ 19 milioane de unitati sau 17 miliarde de dolari, suma pe care compania se astepta sa o genereze in perioada de productie a Note7, le-au spus analistii celor de la Reuters.

Firma de broker Nomura estimeaza ca Samsung va prezenta costuri de 1.4 miliarde de dolari in al 4-lea trimestru luand in calcul ca au fost fabricate 4 milioane de unitati de Galaxy Note7.

(infografic Forbes - numarul de incidente cu Note7 in SUA pana in 15 septembrie)

Pentru o companie atat de mare precum Samsung, o asemenea pierdere poate fi amortizata, insa marea intrebare acum este cu privire la impactul pe care il va avea asupra reputatiei si a brandului.

"Credem ca incidentul cu Note7 va afecta cererea pentru alte smartphone-uri Samsung" spun analistii de la Nomura. Astfel, Samsung ar putea avea o scadere a profitului diviziei de mobile de pana la 85%! "Note7 va fi patat pentru totdeauna iar riscul acum este ca si brandul sa sufere daune iremediabile" spune si Stephen Robb de la firma Weightmans din Marea Britanie.

"Ei trebuie sa le scrie fiecarui client o scuza si sa le ofere un fel de compensatie.. Cu siguranta va fi costisitor pentru companie dar alternativa este sa o ia pe urmele Nokia si Blackberry" a mai spus Robb.

Fiasco-ul Note7 poate afecta si divizia de componente Samsung care livreaza parti de smartphone precum ecranul sau procesoare.

 

Share articol: