Google a experimentat modalități variate de a realiza căutarea online pe smartphone-uri încă de la începuturile Android, iar cea mai recentă încercare implică desenarea de cercuri. Funcția Circle to Search le permite utilizatorilor să deseneze un cerc în jurul informațiilor de pe ecranul dispozitivului pentru a căuta elementul evidențiat. Utilizatorii pot, de asemenea, să evidențieze text și să „mâzgălească” anumite elemente pentru a declanșa noua opțiune de căutare.

Circle to Search funcționează în orice ecran de pe dispozitiv, dar trebuie ca utilizatorii să apăse lung pe butonul de pornire sau pe bara de navigare - pentru cei care folosesc gesturi - pentru a activa funcția, înainte de a începe să încercuiască elementele. Google promovează această funcție ca fiind o alternativă mai convenabilă la comutarea între diverse aplicații, cum ar fi o captură de ecran care să fie folosită apoi cu Google Lens.

Circle to Search utilizează funcția de căutare multiplă cu inteligență artificială a Google, care este încorporată în Google Lens și care a debutat în 2022. Această acceptă interogări de căutare multimodale, astfel încât puteți poate fi folosit atât text, cât și imagini și pot fi modificați parametrii de căutare în interiorul aplicației Google. Utilizatorii pot adresa inclusiv întrebări mai nuanțate care acoperă concepte, idei sau subiecte vaste, iar Google va oferi răspunsuri bine rezumate direct în caseta de răspuns, fără a fi nevoie de parcurgerea a pagini întregi de informații de informații.

Circle to Search se lansează la nivel global pe 31 ianuarie și va fi exclusiv pentru seria Pixel 8 și pentru noul Samsung Galaxy S24, chiar de la lansare. Aceasta ar trebui să ajungă pe mai multe smartphone-uri Android premium în cursul acestui an.
 

Share articol: