Google Messages vă va permite în curând să trimiteți mesaje SOS de urgență folosind conectivitatea prin satelit. După cum a observat utilizatorul X (Twitter) Neïl Rahmouni și a raportat Mishaal Rahman, ambii citați de Android Authority, Google a început să adauge elementele de interfață pentru SOS de urgență prin satelit în aplicația Messages.

Rahman remarcă faptul că activitatea SOS este doar un spațiu rezervat în aplicație pentru moment. Aceasta nu dovedește că următoarele telefoane Pixel sau orice alt dispozitiv va suporta comunicarea prin satelit. Cu toate acestea, arată că Google caută să plaseze serviciul în interiorul aplicației sale de mesagerie, mai degrabă decât într-o aplicație complet nouă.

Google a anunțat deja că Android 14 va permite smartphone-urilor să se conecteze direct cu sateliții. O funcție similară de conectivitate prin satelit de pe actualele iPhone-uri a ajutat la salvarea mai multor vieți, cel mai recent în timpul nefericitelor incendii din Hawaii.

Este mai mult decât firesc ca Google să integreze SOS-ul de urgență prin satelit în cadrul aplicației Google Messages, deoarece aceasta este aplicația de mesagerie implicită pe majoritatea telefoanelor Android. Cu toate acestea, nu este clar ce telefoane vor suporta funcția și cum o va implementa Google. După cum a menționat Rahman într-o postare anterioară pe X, suportul prin satelit pe Android va depinde de hardware-ul modemului dispozitivului. Nu toate dispozitivele care rulează Android 14 vor putea suporta conectivitatea prin satelit.

Se crede că atât seria Pixel 7, cât și seria Pixel 8 au hardware pentru asigura comunicarea prin satelit. Cu toate acestea, vor avea nevoie de o actualizare semnificativă a firmware-ului pentru a activa acest tip de conectivitate.

__________________________________________________________________________________________________

Share articol: