Smartphone-ul este un gadget indispensabil în viața unui om modern, însă spre deosebire de altele (televizor, laptop etc) tindem să schimbăm telefoanele mai des. De ce? O parte din vină o are și greșeala pe care o facem cu toții.

Nu este o surpriză pentru nimeni că autonomia bateriei unui telefon se degradează în timp, însă nici faptul că-ți încarci telefonul până la 100% în fiecare noapte nu te ajută deloc.

Bateriile reîncărcabile își pierd din capacitatea în timp (chiar și dacă nu le folosești), iar pentru mulți utilizatori este imposibil să folosească telefonul o zi întreagă fără să-l pună la încărcat după doi ani de la achiziționare.

Producătorii notează viața bateriei unui smartphone prin „cicluri de încărcare a bateriei”. Un ciclu de încărcare este definit ca o încărcare de la 0 la 100% și apoi descărcare înapoi la 0%. Astfel o baterie tipică de telefon are între 300 și 500 de cicluri de încărcare completă înainte ca capacitatea acesteia să scadă 75%.

Bateria telefonului se degradează cel mai rapid atunci când se încarcă în mod regulat peste 80% și se descarcă sub 20%. Astfel, încărcarea recomandată este între 40 și 80% pentru o autonomie îndelungată.

Încărcând și descărcând parțial între 20 și 80% poți observa o scădere mai puțin notabilă a capacității bateriei. Asta înseamnă un timp mai îndelungat de utilizare.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: