Producătorul chinez de gadgeturi Honor a mai prezentat un teaser al viitorului său smartphone emblematic, Magic 6, la Qualcomm’s Snapdragon Summit. Deși multe detalii ale telefonului rămân necunoscute, compania a anunțat că acesta va include eye tracking și va integra un model foarte avansat de inteligență artificială. 

Una dintre caracteristicile cheie ale telefonului este ceva numit Magic Capsule, o „interacțiune multimodală bazată pe urmărirea ochilor”. Urmărirea ochilor are unele utilizări potențiale în lumea reală când vine vorba de smartphone-uri, deoarece senzorii și camerele pot efectua acțiuni în funcție de locul în care vă uitați. Așadar, puteți deschide o aplicație sau puteți interacționa cu conținutul de pe telefon pur și simplu privind în locul potrivit.

Acest lucru ar putea fi extrem de important pentru cei cu dizabilități, permițând acces aproape total la dispozitiv prin mișcări specifice ale ochilor. În timp ce specificațiile reale ale Magic 6 sunt încă secrete, Honor a anunțat prezența unui LLM integrat. Acest chatbot încorporat este alimentat de chipsetul mobil Snapdragon 8 Gen 3.

Este important să rețineți distincția aici. De obicei, atunci când interacționați cu un chatbot sau un serviciu AI de pe telefon, vă jucați cu un LLM bazat pe cloud care există pe un server undeva. Cu Magic 6, fiecare secvență de date pe care o va accesa chatbot-ul este deja pe telefon.

Acest lucru ar trebui să crească mult viteza și fiabilitatea rezultatelor, transformând eventual telefonul într-un asistent personal, deoarece va avea acces la tot ce este de pe dispozitiv, inclusiv fotografiile, contactele, videoclipurile și multe altele. În ciuda acestui acces neîngrădit, Magic 6 ar trebui să fie de fapt mai sigur și concentrat pe intimitate decât smartphone-urile concurente, deoarece totul rămâne pe dispozitiv și nu este transferat în cloud.

Compania a prezentat câteva caracteristici ingenioase care profită de această tehnologie. Asistentul inteligent, poreclit YOYO, poate crea videoclipuri scurte pe baza imaginilor stocate pe telefon printr-un simplu mesaj de chat. De asemenea, puteți ajusta șabloanele, temele și muzica cu solicitări similare. Chatbot-ul va colecta, de asemenea, imagini și videoclipuri stocate pe telefonul dvs. care corespund unui anumit criteriu de căutare, cu mai multe scenarii de utilizare care urmează să fie dezvăluite la o dată ulterioară.

Compania nu a furnizat o dată de lansare sau informații despre costuri. Cu toate acestea, Qualcomm spune că telefoanele cu noul său chipset vor începe să fie livrate în săptămânile următoare, așa că Magic 6 ar putea fi unul dintre ele. Între timp, Honor și-a făcut un nume destul de important în spațiul telefonului pliabil.

Share articol: