Vezi comunicatul oficial
Pentru al doilea an la rand, Huawei a inregistrat cel mai mare numar de cereri internationale de brevete pentru solutii inovatoare. Datorita celor 16 centre R&D din intreaga lume si a colaborarii cu zeci de parteneri, precum si a bugetului anual dedicat dezvoltarii, compania este unul dintre liderii mondiali in domeniul cercetarii.
Huawei a demonstrat inca o data ca dezvoltarea si implementarea propriilor tehnologii, reprezinta baza unei strategii solide pe termen lung. Astfel, pentru al doilea an consecutiv, Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (WIPO) a clasat Huawei in fruntea listei de cereri internationale de brevete. in 2015, Huawei a solicitat 3898 de brevete, pentru solutii inovatoare, dezvoltate in propriile centre R&D, cu aproape 1500 cereri mai multe decat ocupanta locului doi.
Mai mult, cresterea exista si la nivel de companie, numarul cererilor de brevete fiind cu 450 mai mare in comparatie cu anul 2014 subliniind dezvoltarea rapida a companiei si angajamentul pentru inovatie.
In plus, fata de cererile depuse catre WIPO la nivel global, Huawei a depus un total de 1953 de aplicatii la Oficiul European de Brevete (EPO), in anul 2015. in decursul aceluiasi an, compania a fost pe primul loc in Europa in topul solicitarilor de brevete din domeniul comunicatiilor digitale, cu 1197 de cereri depuse numai in acest sector.
“Suntem foarte mandri de aceste realizari. Am muncit din greu si vom continua in acelasi ritm pentru a sustine dezvoltarea inovatiei. Implementarea propriilor solutii, care ne permit sa le oferim clientilor nostri produse si servicii de top, este o traditie adanc inradacinata in istoria companiei noastre. Inovatia face parte din ADN-ul companiei,” a declarat Sorina Macarescu, director marketing divizia de terminale Huawei Romania.
Angajamentul Huawei de a dezvolta tehnologii inovatoare se reflecta in noile produse lansate, precum cele din gama Mate si P. Astfel, noul varf de gama Huawei P9 ofera un sistem dual camera, dezvoltat impreuna cu prestigioasa companie Leica reusind sa surprinda fotografii de o calitate deosebita.
Inovatiile Huawei sunt generate in 6 centre de inovatie, 45 centre de pregatire si in 16 centre R&D in tari precum Finlanda, Germania, Suedia, Statele Unite ale Americii, Franta, Italia, Rusia, India si China. Mai mult, peste 70.000 angajati, care reprezinta peste 45% din forta de munca totala a companiei, sunt implicati in procesul de dezvoltare de produse si servicii.
Potrivit unui principiu stabilit de fondatorul companiei Huawei, bugetul anual pentru dezvoltare nu poate fi mai mic de 10% din profitul anual al companiei, insa compania aloca constant chiar mai mult in acest scop. Astfel, in 2012, procentul a fost de 13,7%, iar in 2015 14,3% din profit.