iOS 17 va sosi în cursul acestui an, împreună cu noile iPhone-uri, iar o nouă relatare publicată de Mark Gurman de la Bloomberg, o sursă de foarte mare încredere în industrie, face lumină asupra a ceea ce ne putem aștepta de la următoarea versiune a sistemului de operare Apple, în afară de îmbunătățiri generale la nivel de performanță. 

Poate că cea mai interesantă noutate va fi posibilitatea de a folosi iPhone-ul blocat care rulează iOS 17 ca pe un ecran inteligent. Acesta va afișa programările din calendar, informațiile meteo și notificările într-un stil nou care amintește de un ecran inteligent independent.

Se presupune că această vizualizare va apărea doar atunci când iPhone-ul este poziționat în orientare landscape. Ideea evidentă din spatele acestui lucru aceea este de a face telefoanele și mai utile atunci când se află pe birou sau pe noptieră. Va exista un fundal întunecat cu text luminos pentru o citire ușoară atunci când această funcție este activată.

Se spune că Apple lucrează, de asemenea, la o nouă interfață pentru iPad-uri, cu optimizări speciale pentru orientarea landscape, dar nu este clar când ar putea fi lansată, deoarece compania a întârziat în ultima vreme să transpună noile caracteristici iPhone pe tabletele sale. Apropo de tablete, se pare că Apple încă mai dezvoltă o tabletă low-cost care se poate atașa magnetic la alte tipuri de suporturi, deși se spune că procesul este unul foarte lent.

Tot odată cu iOS 17, aplicația Wallet va avea parte de „schimbări semnificative", iar serviciile de localizare vor fi îmbunătățite și ele, adăugându-se și o nouă aplicație de jurnal concepută pentru a „adăuga posibilitatea de luare de notițe și un element social mai puternic". Utilizatorii se pot aștepta la noi funcții pentru monitorizarea stării de spirit și de sănătate, precum și la faptul că aplicația de Sănătate va face saltul pe iPadOS.

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:


În cele din urmă, AirPlay ar putea să își facă mult mai mult apariția în hoteluri și în alte locuri care oferă televizoare și difuzoare, iar funcția în sine va fi îmbunătățită (deși nu este clar cum) în următoarea versiune a software-ului mobil Apple, împreună cu SharePlay.
Sistemul de operare iOS 17 ar urma să fie prezentat în cadrul WorldWide Developer Conference, care va avea loc pe 5 iunie.

Share articol: