Motorola a anunțat la Lenovo Tech World 2023 noul său concept Adaptive Display, un telefon Android care își schimbă forma și care poate fi îndoit în diferite unghiuri. De exemplu, panoul de 6,9 inchi poate fi îndoit într-o formă de C și poate fi purtat și folosit ca un ceas inteligent.

Motorola sugerează asocierea acestui mod de purtat la încheietura mâinii cu una dintre noile sale funcții AI, care creează o imagine de fundal pentru telefon care să se potrivească ținutei tale, arată zdnet. La fel a făcut și Samsung cu telefoanele și ceasurile inteligente Galaxy.

Conceptul de afișaj adaptiv permite, de asemenea, ca acesta să fie îndoit, astfel încât jumătatea superioară să se curbeze în sus pentru o experiență de vizionare mai ergonomică. Această poziție le oferă utilizatorilor un afișaj de 4,6 inchi, ideal pentru apeluri video, pentru social media și pentru alte activități care oferă conținut afișat vertical. 

Având în vedere că acesta este un telefon-concept, prețul și disponibilitatea nu pot fi anunțate încă, pentru că e posibil inclusiv ca el să nu devină realitate niciodată. Deocamdată este interesant de văzut cât de durabil este telefonul, cât de viabil este să porți la încheietură ceva atât de greu ca un telefon și cât de inconfortabil va deveni după o zi lungă de muncă. 

Încercarea este una curajoasă de a aduce ceva proaspăt pe o piață de smartphone-uri care trece încet, dar sigur, din ce în ce mai mult către dispozitivele pliabile. 

Share articol: