Inteligența artificială este, cu siguranță, trendul cheie al acestui an, chiar dacă tehnologia în acest sens a început să avanseze rapid încă de anul trecut. 

Pe acest val pare să se urce și Apple, pentru că următoarea generație de iPhone va veni cu un motor neural mult îmbunătățit, pentru a putea fi compatibil cu toate funcțiile generative AI care vor veni odată cu iOS 18 - care ar trebui să devină oficial în iunie și să fie lansat în septembrie, alături de familia iPhone 16.

Se pare că viitoarele iPhone-uri vor beneficia de un Neural Engine cu un număr „semnificativ" mai mare de nuclee, potrivit unui nou raport publicat de presa din Taiwan. Deși acesta nu ne oferă numărul exact de nuclee, simplul fapt că vor fi mai multe este, în sine, semnificativ, deoarece Motorul Neural al iPhone a avut același număr de nuclee (16) încă de la iPhone 12 încoace.

Acum se pare că vom avea parte de un salt uriaș, ceea ce se potrivește, desigur, cu dezvoltarea foarte alertă în ceea ce privește inteligența artificială. Acest salt trebuie, însă, să vină la pachet cu un hardware care să susțină toate inovațiile.

Share articol: