Apple lucrează de ceva timp la propriul modem 5G,dar încă nu a lansat un iPhone care să-l integreze. Compania se bazează în prezent pe Qualcomm, iar popularul analist Ming-Chi Kuo a coroborat rapoartele anterioare, susținând că acest lucru nu se va schimba în următorii doi ani, deoarece se așteaptă ca Apple să treacă la cipurile 5G proprii abia începând cu 2025.

Asta înseamnă că viitoarea gamă iPhone 16 de anul viitor va integra modemurile 5G de la Qualcomm, iPhone 17 fiind posibil să fie primul iPhone care va utiliza modemul 5G dezvoltat de Apple. Kuo spune și despre iPhone SE 4, care ar urma să fie amânat până în 2025, că va folosi cipul 5G propriu Apple.

Nu există detalii despre viitoarele modemuri 5G ale companiei, așa că nu este clar ce fel de îmbunătățiri și beneficii va aduce iPhone-urilor față de cipurile 5G ale Qualcomm.

La începutul acestui an se zvonea că Apple are în vedere, de asemenea, utilizarea propriului cip wireless pentru conectivitatea Bluetooth și Wi-Fi pe iPhone-uri, primul telefon care va utiliza cipul wireless intern Apple urmând să apară tot în 2025.

De asemenea, gigantul tehnologic se pare că ia în considerare combinarea cipurilor wireless și celulare pentru a economisi costurile de producție și pentru a îmbunătăți eficiența energetică.

___________________________________________________________________________________________________


 

Share articol: