Telefoanele Oppo și OnePlus au fost retrase până acum din Germania și se pare că lucrurile se înrăutățesc semnificativ. Potrivit renumitului leaker Max Jambor, ambele mărci sunt pregătite să iasă de pe piața europeană. Primele piețe de pe care ar putea ieși sunt Germania, Marea Britanie, Franța și Olanda.

Cele două branduri au întâmpinat dificultăți în urma procesului privind brevetele cu Nokia, care le-a forțat deja să se retragă de pe piața germană, iar lansarea seriei Find X6 care a avut loc doar în China a tras câteva semnale de alarmă. Nu este clar dacă acest lucru va avea un impact și asupra Vivo sau Realme, care sunt companii „surori” ale Oppo și OnePlus.

Ce înseamnă acest lucru pentru viitor, în general, nu este clar, deoarece există mai multe întrebări pe care consumatorii le au, în mod evident, arată xda-developers. Va mai exista asistență post-vânzare? Se vor mai lansa actualizări de software? Se vor mai întoarce vreodată? Este greu de spus. 

Un purtător de cuvânt al OnePlus a declarat pentru publicația citată: „OnePlus nu va ieși din Europa și Marea Britanie și menține operațiuni stabile pe piețele locale. OnePlus va continua să investească în Europa și să ofere mai multe produse și soluții inovatoare pentru utilizatorii săi." Acest lucru nu exclude ieșirea companiei de pe piețele europene individuale, deși, în mod interesant, neagă o ieșire din Marea Britanie.

„OPPO și OnePlus au un angajament pe toate piețele europene pe care activează. Am avut un început excelent în 2023 cu lansări de succes ale mai multor produse în Europa și avem o gamă de produse care vor fi lansate și în restul anului. Ca întotdeauna, OPPO și OnePlus vor continua să ofere mai multe produse inovatoare și cele mai bune servicii din clasa lor pentru utilizatori”, a mai adăugat reprezentantul OnePlus. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: