Anul acesta, Samsung a apelat la Qualcomm pentru a alimenta întreaga serie Galaxy S23, indiferent de piața pe care a fost lansată. Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy, o versiune overclock a iterației standard a procesorului, s-a regăsit „sub capota” fiecărei unități din seria Galaxy S23, indiferent în ce parte a lumii a fost cumpărată.
În toți anii de până în 2023, cu excepția unui singur an, modul de operare tipic al lui Samsung a fost să pună propriul cip Exynos în interiorul celui mai recent telefon Galaxy S peste tot, cu excepția câtorva piețe, cum ar fi America de Nord și China. Singura excepție a fost seria Galaxy S6 în 2015, scriu cei de la Phone Arena. În acel an, chipset-ul Snapdragon 810 a avut o problemă cu supraîncălzirea, astfel că toate unitățile din seria Galaxy S6 au fost echipate cu SoC-ul Exynos 7420 pe 14 nm.
Dar Samsung are un motiv întemeiat pentru a implementa un procesor Exynos pe telefoanele din seria Galaxy S24 anul viitor, pe anumite piețe. Făcând acest lucru, compania economisește niște bani care pot fi folosiți pentru a îmbunătăți specificațiile telefoanelor. De exemplu, Galaxy S24 și Galaxy S24+ ar putea veni cu 12 GB de RAM, în timp ce Galaxy S24 Ultra ar putea avea chiar și 16 GB de RAM.
Unele zvonuri susțin că seria Galaxy S24 va folosi procesorul Exynos 2400, care nu a fost anunțat. Samsung se așteaptă ca Exynos 2400 să fie un produs puternic, cu o configurație deca-core formată dintr-un nucleu CPU Cortex-X4 de înaltă performanță, două nuclee Cortex-A720, alte trei nuclee Cortex-A720, plus patru nuclee Cortex-A520 Efficiency.
Nu toată lumea vede Samsung încercând să vândă telefoane din seria Galaxy S24 cu Exynos în Europa, însă. Rămâne de văzut care va fi până la urmă decizia finală.
__________________________________________________________________________________________________