Google a introdus funcția Ultra HDR odată cu Android 14, care permite utilizatorilor să capteze și să vizualizeze fotografii HDR pe dispozitivele lor Android în format HDR în loc de SDR. Unele flagship-uri chinezești au deja o funcție similară, dar Samsung nu a implementat-o prin One UI 6. Cu toate acestea, zvonurile susțin că Samsung va implementa o funcție de tip Ultra HDR pe smartphone-urile sale anul viitor.

Vestea vine de la o sursă de încredere în industie, Ice Universe, care a spus că linia Galaxy S24, așteptată să sosească în ianuarie 2024, va suporta vizualizarea imaginilor HDR în albumele foto. Dacă este adevărat, aceasta ar fi o modalitate frumoasă de a utiliza luminozitatea maximă de 2.500 de niți pe care o va avea ecranul liniei Galaxy S24.

Suportul pentru o funcție de tip Ultra HDR pe gama Galaxy S24 va îmbunătăți, de asemenea, experiența de vizualizare a fotografiilor, deoarece imaginile HDR nu vor rămâne mapate pe gama de afișare SDR, păstrând astfel luminozitatea, contrastul și gama de culori ale fotografiei HDR originale neafectate la vizualizare.

Share articol: