Vă mai amintiți de de ușurința cu care bateriile puteau fi scoase și înlocuite în cazul în care erau vechi sau trebuiau schimbate? În timp, au apărut telefoane mai elegante, dar odată cu schimbările de design, am pierdut și accesul la baterie, pentru eventuale înlocuiri. Acum, Parlamentul UE caută o modalitate de a face ca bateriile să fie ușor accesibile și, astfel, să fie mai ușor de întreținut, relatează Android Police.

Parlamentul UE a votat în favoarea unei legi pentru ca bateriile telefoanelor să fie din nou ușor de accesat. Există o nouă lege în lucru în Parlamentul UE care va încuraja utilizatorii să înlocuiască singuri bateriile telefoanelor lor, mai exact prin faptul că bateria va fi mult mai ușor de scos. Parlamentul a votat aproape în unanimitate pentru a interzice utilizarea lipiciului, astfel încât utilizatorii să poată scoate și înlocui cu ușurință bateriile din telefoane.

Acest efort face parte dintr-o strategie mai amplă, menită să facă bateriile prietenoase cu mediul, dar și cu utilizatorii. Practic, producătorii de telefoane nu vor mai putea vinde telefoane care necesită unelte speciale sau instruire pentru a deschide telefonul pentru înlocuirea sau accesul la baterie.

Dar, bineînțeles, ca în cazul oricărei legi aflate în curs de adoptare, ar putea trece ceva timp până când aceasta va începe să fie pusă în aplicare. Deocamdată, s-ar putea să mai dureze cel puțin până în 2027 până când această lege va putea face o diferență în lumea tehnologiei mobile.

În ceea ce privește etapele următoare pentru acest regulament: Consiliul va trebui să aprobe în mod oficial textul legii înainte de publicarea sa în Jurnalul Oficial al UE. După aceea, ea poate intra în vigoare.

Este interesant faptul că legea ar putea afecta și modul în care sunt utilizați adezivii în alte zone care țin de fabricarea telefoanelor. De exemplu, legea ar putea descuraja producătorii de telefoane să mai lipească între ele părțile ecranului.

Este destul de devreme pentru a spune cu certitudine care ar fi efectul unei astfel de legi, dar în ansamblu, pare a fi un subiect destul de important care ar putea schimba efectiv modul în care sunt fabricate smartphone-urile - chiar și pe piețele din afara Uniunii Europene. Desigur, acest lucru rămâne de văzut, la fel ca și efectele legii privind încărcarea prin standardul USB-C, care ar trebui să intre în vigoare până în toamna anului 2024.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: