CEO-ul Xiaomi Lei Jun a postat recent imagini cu viitorul Mix Fold 3 și a făcut aluzie la designul său subțire. Compania dezvăluie acum cifre mai concrete și câteva detalii suplimentare despre noul pliabil care va fi lansat pe 14 august.

Xiaomi Mix Fold 3 va măsura 4,93 mm desfășurat și 9,8 mm atunci când este pliat. Pentru comparație, Mix Fold 2 măsoară 5,4 mm și, respectiv, 11,2 mm, în timp ce cel mai subțire pliabil orizontal actual, Honor Magic V2, are 4,7 mm și 9,9 mm.

Acest lucru înseamnă că Xiaomi este pe cale să „fure” titlul de la Honor și a reușit să obțină asta printr-o reproiectare extinsă a balamalei. Noua balama este fabricată din oțel de înaltă rezistență și ceramică de carbon rezistentă la uzură. Noul design este mai complex, cu 14 părți mobile și 198 de părți în total, comparativ cu designul în 2 etape al Mix Fold 2 cu 8 părți mobile din 87 în total.

Balamaua poate ține telefonul deschis pe jumătate la orice unghi între 45° și 135°. Durabilitatea sa a fost testată de TÜV Rheinland, care a certificat că este rezistentă la 500.000 de plieri.

Informații suplimentare despre Xiaomi Mix Fold 3 dezvăluie că telefonul va avea un ecran intern de 8,02" și un ecran de acoperire de 6,5" (FHD+), ambele cu o rată de reîmprospătare de 120Hz. Acestea sunt practic aceleași dimensiuni ca pe modelul 2022.

Și mai este ceva - Fold 3 va avea o configurație de cameră foto dublă, cu o cameră foto cu periscop 5x (115 mm) și una cu teleobiectiv 3,2x. Aceste două plus modulul principal vor avea și stabilizare optică a imaginii, plus lentile Leica Vario-Summicron.

Capacitatea bateriei nu este deocamdată cunoscută, dar Xiaomi anunță că telefonul va rezista mult peste o zi („1.34 zile" este estimarea oficială). Din informațiile apărute pe Internet și citate de GSM Arena, am putut vedea că modelul va suporta o încărcare prin cablu de 67W și una wireless de 50W.

__________________________________________________________________________________________________

 

Share articol: